Moldova a cucerit prima medalie de argint la Jocurile Europene de la Baku

f3_48
Foto:Moldoveanul Petru Ianulov (dreapta) în duel cu medaliatul cu aur - Abdulrashid Sadulaev (Rusia) PC: <a href="http://www.mts.gov.md/sites/default/files/press_release/f3_48.jpg" target="_blank">Ministerul Tineretului și Sportului</a>

Astăzi Moldova a cucerit cea de-a treia medalie la Jocurile Europene de la Baku. Petru Ianulov a obținut medalia de argint la lupte libere, categoria de 86 kg.

Luptătorul moldovean l-a învins în preliminarii pe finlandezul Ville Heino, scor 3–1, în optimile de finală pe belorusul Aliaksandr Hushtyn, scor 3–0, în sferturile de finală a luptat cu Istvan Vereb din Ungaria, de care a trecut cu 3–1, iar în semifinale l-a avut drept adversar pe Sandro Aminashvili din Georgia, pe care l-a învins cu 3–1.

Petru Ianulov s-a calificat în finală pentru aur la Baku, luptând pentru medalia de aur cu rusul Abdulrashid Sadulaev, luptătorul moldovean fiind învins cu 4 – 0.

Datorită performanței obţinute la Baku, Petru Ianulov va primi din partea guvernului Republicii Moldova un premiu bănesc în valoare de 160 de mii de lei.

 

Medaliații probei la lupte libere, categoria de 86 kg. Petru Ianulov – argint pentru Moldova (stânga) PC: Ministerul Tineretului și Sportului
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine