(video) Dansul „Hora răzeșilor” din filmul „Joc. Energy of life” va fi prezentat la Milano Expo

10906043_951331348245098_2227648476664319935_n
Foto:PC: Facebook/Ansamblul Joc

Recent a fost publicat un nou fragment din filmul „Joc”, ce va conține 11 cele mai semnificative prestații ale ansamblului și va participa la Expo Milano 2015. De această dată a fost prezentat dansul „Hora Răzeșilor”.

„Hora Sărbătorii”, numită și „Hora Răzeșilor” este consideră fundamentul dansurilor folclorice moldovenești. „Din primii pași, aceasta molipsește publicul cu voie bună și spirit festiv”, se menționează în descrierea video-ului pe YouTube. „Dansul începe lent, evoluând într-un ritm rapid. Este un exemplu reprezentativ pentru coregrafia dansurilor tipice Moldovei centrale.”

 

Inițiativa vine de la Organizația pentru Atragere Investiții și Promovare Exporturi din Moldova (MIEPO) împreună cu artistul contemporan Pavel Brăilă, în contextul pregătirilor pentru participarea Moldovei la World Expo 2015.

Filmul „Joc. Energy of life” este prima producție de lung metraj în istoria Ansamblului Național Academic de Dansuri Populare (ANADP) „JOC” – el va include 11 cele mai reprezentative prestații ale ansamblului, un bogat set de costume și accesorii tradiționale, dar și frumoase secvențe cu Orchestra ANADP „JOC” – toate cu participarea activă a Maestrului Vladimir Curbet.

Anterior a fost publicată secvența în care se dansa „Suita moldovenească”.

World Expo este cea mai importantă expoziție universală mondială – inaugurată în 1851, care vine să celebreze succese din diverse domenii, inclusiv tehnologii, inovații, arhitectură și artă. Drept exemplu, în 1889, la ediția din Paris a World Expo, a avut loc instaurarea turnului Eiffel. World Expo 2015 va avea loc la Milano în perioada mai – decembrie. Această ediție va fi desfășurată sub motoul: „Feeding the Planet. Energy for life” și va atrage, conform pronosticurilor, un flux de circa 20 mln. de vizitatori din toată lumea.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine