Statutul de Primar nu-l salvează pe Ilan Șor de dosar penal

646×404
Foto:PC: adevarul.ro

Victoria lui Ilan Şhor la alegerile locale nu-l scutește de dosarul penal privind tranzacțiile dubioase din sistemul bancar, și nici nu-i influențează statutul de învinuit pe care îl are.

Eduard Harunjen, şeful Procuraturii Anticorupţie, a confirmat această informație pentru portalul anticoruptie.md, amintind, în context, că primarii nu beneficiază de imunitate.

„Nu are nimic în comun dosarul în care este învinuit Ilan Șor cu faptul că acesta a câştigat alegerile. El are statutul de învinuit pentru o infracţiune foarte serioasă şi acest statut nu va fi schimbat pentru că, între timp, a devenit Primarul orașului Orhei. Primarii nu beneficiază de imunitate”, a declarat omul legii.

Cu toate acestea, un nou mandat de arest pe numele lui Șor nu poate fi emis, pentru că există o decizie definitivă a instanţei de judecată ca omul de afaceri să fie cercetat sub control judiciar.

„Codul de Procedură Penală prevede solicitarea unui nou mandat de arestare doar în trei cazuri: învinuitul a comis o nouă infracţiune, se eschivează de la anchetă sau influenţează ancheta. Dacă va apărea unul din aceşti trei factori şi vom deţine probe, atunci vom solicita un alt mandat de arest”, a precizat Eduard Harunjen pentru portalul anticoruptie.md.

Deşi este cercetat penal pentru sustrageri în proporţii deosebit de mari, acest fapt nu l-a împiedicat pe omul de afaceri să se implice şi în politică şi să candideze la funcţia de Primar al oraşului Orhei din partea Mişcării social-politice pro-ruse „Ravnopravie”. Acesta a avut nevoie de doar trei săptămâni de campanie electorală pentru a câştiga fotoliul de Primar al orașului Orhei cu 62 la sută din sufragii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine