BlackBerry intenționează să treacă la sistemul de operare Android

black
Foto:PC: wikipedia.org

Linia de telecomunicații și echipament wireless BlackBerry plănuiește să lanseze un nou smartphone care va lucra pe sistemul de operare open-source Android.

Această mișcare este făcută pentru a recâștiga utilizatorii dispozitivelor mobile, întrucât aceștia procură mai mult iPhone-uri și alte tipuri de smartphone-uri pe Android. Dispozitivele BalckBerry de acum sunt create în baza propriului sistem de operare a brandului, informează Mashable cu referire la Reuters.

Cel mai probabil, noul model de smartphone va fi lansat în toamnă și va avea un slider încorporat cu tastatură QWERTY. Trecerea brandului la Android va oferi utilizatorilor accesul la ecosistemul masiv de aplicații ce aparține lui Google – minusul sistemului de operare BlackBerry 10 era lipsa aplicațiilor. Deși cele mai recente modele de BalckBerry, precum Passport și Classic, foloseau Appstore-ul Amazonului, selecția de aplicații era foarte săracă în comparație cu Play Store-ul ce aparține lui Google.

Deocamdată, BlackBerry deține doar 1% din acțiunile de pe piața smartphone-urilor. Încercarea de a face ceva nou poate să nu fie o idee rea pentru BlackBerry.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine