BAC 2015: Rezolvările testelor și itemii la Disciplina de Profil disponibili pe internet

image
Foto:PC: Odnoklassniki.ru

Istoria se repetă: la scurt timp de la începerea examenului la disciplina de profil, itemii testelor au apărut pe rețeaua rusă de socializare Odnoklassniki, chiar în cadrul unui grup specializat.

Menționăm în context că, potrivit Codului contravențional, publicarea subiectelor examenului de bacalaureat și/sau a celor de absolvire a ciclului gimnazial, precum și a soluțiilor la acestea până la începutul examenului sau pe durata desfășurării lui se sancționează cu amendă.

În cazul persoanelor fizice, amenda constituie între 50 și 150 de unități convenționale, adică 1.000-3.000 lei, în timp ce pentru persoanele juridice – 250-400 de unități convenționale, adică 5.000-8.000 lei. Amenzi cuprinse între 5.000 și 8.000 de lei vor plăti și persoanele cu funcție de răspundere care vor admite astfel de fraude, totodată, acestea urmând să fie private și de dreptul de a deține anumite funcții sau de dreptul de a desfășura anumite activități pe un termen de la trei luni la un an.

Reamintim că elevii au susținut astăzi, 12 iunie, cel de-al patrulea examen din sesiunea curentă. Astfel, 9.268 de candidați de la profilul umanistic au susținut examenul la istoria românilor și universală, în timp ce 13.498 de candidați de la profilul real au susținut examenul la matematică.

Alți 283 de tineri au avut examen la pregătirea sportivă, 475 – la specialitatea de profil arte, iar 95 – la disciplina de profil tehnologic. Următorul examen, cel la solicitare, se va desfășura marți, 16 iunie.

 

1

2

3

4

5

6

7

8

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine