Te visezi un jurnalist bun? Trei zile în plus ca să aplici la Școala de Studii Avansate în Jurnalism

10411251_690671644352915_1535918874857640402_n
Foto:PC: Facebook/Scoala de studii avansate in jurnalism

Pentru că este vară – şi vara, precum se ştie, lucrurile deseori se mişcă cu încetenitorul – Școala de Studii Avansate în Jurnalism (ŞSAJ) a extins până la 15 iunie termenul de depunere a dosarelor pentru anul de studii 2015-2016.

Astfel, cei care nu au reușit să se mobilizeze până la 12 iunie, așa cum fusese anunțat anterior, mai au trei zile ca să adune actele necesare pentru dosarul de admitere. „Este modalitatea noastră de a le mai da o șansă celor care mai stau pe gânduri sau care, prinși de iureșul examenelor de absolvire și de alte activități, nu s-au încadrat în termenele inițiale”, ne-a spus Sorina Ștefârță, directoarea ȘSAJ.

Ea a menționat că, în acest an, criteriile pe care trebuie să le întrunească dosarul au fost simplificate: nu mai este nevoie de două scrisori de recomandare, fiind de ajuns să indici două persoane de referință în CV. La fel, în loc de trei articole, este suficient doar un eseu. Obligatorii au rămas testul de cultură generală și interviul.

Cursurile la ȘSAJ durează zece luni, timp în care studenții învață să scrie știri şi reportaje, să facă interviuri şi articole de investigație; află secretele jurnalismului foto, radio, TV și online. Toate, ghidaţi de instructori care practică jurnalismul zi de zi şi care împărtășesc cu pasiune din experienţa acumulată – Vasile Botnaru, Alina Radu, Vitalie Dogaru, Alina Țurcanu, Liliana Barbăroșie sunt doar câteva nume. Cu o asemenea pregătire, absolvenții ŞSAJ pot deveni, cu succes, orice: reporter, prezentator, fotoreporter, cameraman, redactor, editor audio-video sau online…

Așadar, fie că ai absolvit Economie, Drept, Politehnică sau orice altă facultate, dar ești tentat de jurnalism; fie că deja ai tangențe cu mass- media, dar vrei să devii şi mai bun într-ale meseriei – Școala de Studii Avansate în Jurnalism este exact ceea de ce ai nevoie. În cei nouă ani de existență, ea s-a afirmat ca una dintre cele mai prestigioase instituții de formare a jurnaliștilor din Moldova, iar dovada cea mai bună este numărul mare de absolvenți ai ȘSAJ care activează cu succes în media.

Dacă te-am convins să te aventurezi în această nouă și provocatoare experiență, acționează! Actualizează-ți CV-ul, intră pe www.scoaladejurnalism.md ca să vezi lista tuturor actelor necesare și dă o fugă până la strada Tighina 49/4, etajul 3!

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism te așteaptă până LUNI, 15 IUNIE, ora 18.00. Și este, cu adevărat, Școala care deschide uși și oferă șanse tuturor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine