Cetățenii Albaniei, Macedoniei și Muntenegrului vor putea călători în Moldova fără vize

no visa
Foto:Cetățenii albanezi, macedonieni și cei muntenegreni nu vor mai avea nevoie de viză pentru a intra pe teritoriul R. Moldova. PC: colaj #diez

Guvernul a aprobat proiectul potrivit căruia cetățenii Albaniei, Macedoniei și Muntenegrului vor putea călători în Republica Moldova fără vize.

„Decizia dată va contribui la consolidarea legăturilor economice, comerciale, tehnico-științifice și culturale cu statele în cauză, dar și la dezvoltarea turismului”, a declarat ministrul de Externe, Natalia Gherman, transmite Realitatea.md.

Decizia a fost luată ca răspuns la disponibilitatea celor trei state de a se alinia deciziei UE de a anula regimul de vize pentru moldoveni.

Astfel, cetățenii acestor state vor intra, ieși, tranzita și rămâne temporar pe teritoriul Republicii Moldova pentru o perioadă care să nu depășească 90 de zile în decurs de șase luni de la data primei intrări. Scutirea de viză nu va acorda dreptul de a se angaja în câmpul muncii, la studii, cercetare, educație, reîntregire a familiei și de ședere pe termen lung.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine