(video) „Cântă Cucu-n Bucovina” – cântec popular românesc interpretat de o chineză

11147232_996631210347220_7147265534517290347_n
Foto:PC: Facebook/Adrian Băzăvan

Cântecul popular românesc „Cântă Cucu-n Bucovina” a fost interpretat de o tânără chineză pe scena din Beijing, China, la un festival studențesc.

Melodia a fost interpretată de doi tineri chinezi și unul ceh, în cadrul unui festival studențesc la care au participat tineri din peste 80 de țări.

Întrebat de către #diez, Adrian Băzăvan, unul dintre studenții implicați în program, a spus: „Luna aceasta, la Beijing, marile universități organizează festivaluri culturale de proporții. Tinerii români care studiază limba chineză și colegii lor chinezi care studiază limba română, alături de Ambasada României, de Ambasada Republicii Moldova și de Institutul Cultural Român Beijing, am încercat să reprezentăm cele două țări cât mai însuflețit cu putință.

„Cântă Cucu-n Bucovina”, interpretat de doi chinezi si un ceh și proiectarea unui film cu imagini deosebite a fost alegerea studenților români pentru a reprezenta Republica Moldova. Festivalul a avut loc pe 9 mai la Universitatea de Limbă și Cultură BLCU北京语言大学. Au fost reprezentate peste 80 de țări cu standuri, spectacole, gusturi și culori. Studenții români și chinezi au reprezentat România și Republica Moldova, realizând panouri de mari dimensiuni, obiecte de artizanat, fotografii, cozonaci, salată de boeuf, căni personalizate, insigne, iar una dintre colege a pictat chiar icoane bizantine pe sticlă.

Pentru că avem foarte puțini studenți basarabeni, cea mai mare bucurie a fost că am reprezentat și Republica Moldova, iar cu ajutorul Ambasadei RM, am fost la Beijng un singur glas și un singur suflet. Cât despre Ștefania 陈书怡, studenta chinezoaică care cântă atât de frumos, o așteptăm din Septembrie să ne încânte la București, unde își va continua studiile”, spune Adrian Băzăvan.

„„Cântă Cucu-n Bucovina” la Beijing – interpretat de 2 chinezi și un ceh – reprezintă frumoasa Republica Moldova. Pe fundal scrie în chineză că România și Moldova sunt Una”, a scris Adrian Băzăvan pe Facebook.
 
 

“Cântă Cucu-n Bucovina” la Beijing – interpretat de 2 chinezi și un ceh – reprezintă frumoasa Republica Moldova. Pe fundal scrie în chineză că România și Moldova sunt Una

Posted by Adrian Băzăvan on 15 Mai 2015

 
 
Iată câteva poze pe care le-a postat pe Facebook Adrian Băzăvan de la Festivalurile culturale din Beijing 2015. Mai multe fotografii puteți vedea aici:

 

PC: Facebook/Adrian Băzăvan
PC: Facebook/Adrian Băzăvan
PC: Facebook/Adrian Băzăvan
PC: Facebook/Adrian Băzăvan
PC: Facebook/Adrian Băzăvan
PC: Facebook/Adrian Băzăvan
PC: Facebook/Adrian Băzăvan
PC: Facebook/Adrian Băzăvan
PC: Facebook/Adrian Băzăvan
PC: Facebook/Adrian Băzăvan
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine