Se negociază un nou program de colaborare dintre FMI și RM

corman123
Foto:PC parlament.md

Inițierea dialogului privind negocierea unui nou program de colaborare dintre Republica Moldova și FMI, a fost unul din subiectele discutate la întrevederea dintre Igor Corman și Armine Khachatryan, reprezentant al FMI.

În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte ce se referă la evoluțiile economice din Republica Moldova, inclusiv în realizarea programului cu FMI, precum și perspectivele de dezvoltare economică a țării.

Igor Corman a menționat importanța implementării agendei europene de reforme, inclusiv în domeniul economic, pentru a asigura stabilitatea macroeconomică și creșterea economică durabilă a țării.
Președintele Parlamentului a exprimat convingerea autorităților de la Chișinău de a continua dialogul constructiv cu FMI pentru modernizarea Republicii Moldova și îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor. De asemenea, șeful Legislativului s-a referit la politicile economice implementate, la modificările și completările din legislația națională în vederea creării condițiilor pentru dezvoltarea economică a țării.
Reprezentantul permanent al FMI în Moldova a anunțat că o misiune de experți ai Fondului Monetar Internațional va vizita Republica Moldova în perioada 18 septembrie – 1 octombrie 2013 pentru a iniția dialogul propriu-zis de negociere a noului program de asistență al FMI pentru Moldova.

Taguri: #igor corman
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *