În seara de miercuri, 27 mai, a avut loc evenimentul de putere condus de Angela Stafii, cunoscută pentru trainingurile sale și discursurile motivante, pentru rochiile lungi și colorate ce le poartă și pentru dragostea sa pentru viață.
Evenimentul despre putere a adunat în seara de miercuri persoane de diferite vârste și interese, însă toți au dorit să afle mai multe despre modurile de a învinge fricile și de a face ce-și doresc. Angela Stafii a ieșit desculță pe scenă, într-o rochie superbă de culoare nobilă. „Când ne naștem, suntem atât de puri și perfecți, încât nu avem nevoie de nimic. Mai apoi însă lumea începe să „ceară” de la noi mult – să fim civilizați, să ne comportăm adecvat, să nu băgăm mâinile în priză” – cu acest mesaj a început trainingul său Angela.
Acesta a continuat cu istoria unei fetițe, pe nume Angela, care era o copilă energică, dar la 5 ani, când s-a născut fratele său, a înțeles că lumea nu se limitează doar la ea. Apoi a crescut, iar la 16 ani a ajuns să studieze în Cluj, într-o singurătate imensă. Iată de ce povestește ea că începuse să citească tot tipul de cărți filosofice, unele chiar în două – trei nopți, habar n-având că filosofia nu se citește atât de rapid. Totuși, fetița, de fapt, dorea să comunice cu lumea.
„O problemă mică în prezent se trage dintr-o traumă din copilărie. Acum însă trebuie de răspuns la mai multe întrebări pentru a dezvolta în sine conceptul de acceptare – cum să fac față stresului? Ce vreau să fac? Care sunt valorile mele?”, spune Angela.
În timpul trainingului, ea a afirmat că fiecare persoană trebuie să se accepte la nivel fizic, psihic și social, adică omul trebuie să permită potențialului său să se manifeste, să facă ceea ce îi place, să comunice cu cine dorește, să aibă grijă de sine și să depășească propriile frici. „Omul nu trebuie să fie perfecționist. Mai bine e să fii întreg”, spune Angela.
De asemenea, s-a menționat că fiecare persoană are 7 categorii de frici, printre care se numără cea de schimbare, de a nu fi destul de bun, de a fi lipsit de valoare sau de a pierde controlul.
Câteva din activitățile de a-ți întări sistemul valoric ar fi niște exerciții simple, precum cele de respirație, să umbli desculț pentru a avea un anume contact al tălpilor cu pământul, iar dansul mereu îl eliberează pe om.
Trainingul s-a desfășurat în incinta clădirii Teatrului „M.Eminescu”, iar ideea principală a acestuia era să dezvolte curajul în fiecare oaspete al evenimentului, pentru a putea face un pas spre sine. Un interviu cu Angela Stafii poți citi pe #diez.