România va investi în lansarea unor proiecte economice în domeniile strategice ale Moldovei

big_poz_8749
Foto:PC: gov.ro

România va propune, în perioada imediat următoare, lansarea unor proiecte economice mari în domenii strategice pentru Republica Moldova, pentru care există susținere la București, fiind identificate și sursele de finanțare și investiții.

Declarația a fost făcută de Prim-ministrul României, Victor Ponta, în cadrul întrevederii de la Chișinău cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, informează NOI.md.

Victor Ponta a reconfirmat sprijinul necondiționat al României pentru dezvoltarea Republicii Moldova și integrarea ei în Uniunea Europeană. „România va rămâne în orice condiții principalul avocat al Republicii Moldova în dezvoltarea ei. România a demonstrat că e timpul să se treacă de la vorbe frumoase la fapte concrete, prin intermediul proiectelor desfășurate în diferite domenii”, a subliniat premierul român.

Principalele subiecte abordate în cadrul întrevederii au vizat aspecte de pe agenda relațiilor bilaterale, proiectele economice curente, parcursul european al Republicii Moldova și evoluțiile politice interne.

Andrian Candu a apreciat diversificarea și consolidarea dialogului dintre Republica Moldova și România, înregistrat în ultima perioadă la diferite niveluri. „Trăim cea mai bună și mai frumoasă perioadă din punct de vedere pragmatic și al rezultatelor concrete, inclusiv la nivelul proiectelor realizate în Republica Moldova de România. Mă bucur că multe dintre cele declarate la nivel politic și-au găsit aplicarea practică în domeniile energetic, cultural, social, transport, sănătate, educație”, a menționat președintele Parlamentului.

Potrivit lui Andrian Candu, Republica Moldova va continua să avanseze pe calea integrării europene, să implementeze agenda de reforme pentru modernizarea țării, chiar și în condițiile unui guvern minoritar. Andrian Candu a anunțat că prioritățile autorităților de la Chișinău rămân a fi reforma în justiție, lupta cu corupția și atragerea investițiilor străine în economia țării. Președintele Parlamentului consideră importantă dezvoltarea, de către România, a mai multor proiecte economice în Republica Moldova, în condițiile în care, în 2014, România a fost principalul partener comercial al țării noastre atât la capitolul importurilor, cât și la cel al exporturilor.

Referindu-se la angajamentul de a construi platforme concrete de comunicare cu autoritățile din autonomia găgăuză și regiunea transnistreană, Andrian Candu a solicitat sprijinul României pentru completarea fondului de carte al bibliotecilor din autonomie și pentru inițierea cursurilor de limbă română în școlile din Găgăuzia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine