(video) Doi adolescenți au furat 3 mii de lei și obiecte de cult de la Mănăstirea Hâncu

hancu_monastery
Foto:Travel.md

Doi tineri au fost reținuți fiind suspectaţi că ar fi pătruns noaptea trecută în Mănăstirea Hâncu, din raionul Nisporeni, de unde ar fi furat bani în sumă de aproximativ 3.000 lei şi mai multe obiecte de cult.

Aceștia au fost reținuți în sectorul Buiucani, în timp ce mergeau pe stradă. Polițiștii au observat că asupra lor aveau un rucsac, dar şi manifestau un comportament suspect. În urma verificărilor, aceștia au predat polițiștilor bunurile furate, fiind escortați, ulterior, la inspectorat pentru audieri suplimentare.

Ei s-au dovedit a fi originari din raioanele Leova şi Nisporeni, cu vârstele de 17 şi, respectiv, 18 ani, care au recunoscut cu lux de amănunte circumstanțele furtului. Potrivit lor, în mănăstire ar fi intrat prin forțarea geamului, cu ajutorul unor scule confecționate artizanal, de unde au furat banii din cutia pentru donații şi mai multe obiecte de cult. Bunurile furate au fost ridicate şi sigilate și vor fi transmise, ulterior, la mănăstire. Totodată, au fost informați angajaţii Inspectoratului de Poliţie din or. Nisporeni despre reținerea suspecţilor, care îi vor prelua conform competențelor teritoriale.

Suspecții riscă să fie cercetați penal pentru furt, iar legislația în vigoare prevede amendă în mărime de la 6.000 la 20.000 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine