Tinerii interesați de jurnalism se pot înscrie la Școala de Vară „Noua Generație Media”

46548_10151092782202397_2017826634_n
Foto:„Inițiere în jurnalism” cu Sabina Cotorobai, noiembrie 2012. PC: Facebook/Centrul Tinarului Jurnalist din Moldova

Școala de Vară este o activitate din cadrul proiectului Noua Generație Media, implementat în perioada martie – decembrie 2015 de către Centrul Tânărului Jurnalist din Moldova (CTJM), cu suportul financiar al Departamentului de Stat al SUA și se va desfășura în perioada 11-17 iulie curent.

Școala de vară are drept scop instruirea a 30 de tineri din diferite regiuni ale țării, cu vârsta cuprinsă între 17 și 21 de ani, în bazele jurnalismului. Timp de șapte zile, participanții vor avea oportunitatea de a cunoaște profesioniști în domeniu, care își vor împărtăși din experiență și de la care vor afla cum pot contribui personal la dezvoltarea unei mass-medii obiective și de calitate. Mai apoi, tinerii vor crea produse media, iar autorii celor mai relevante materiale vor avea posibilitatea de a realiza stagii de practică în instituții de profil. De asemenea, prin inițierea în jurnalism și dezvoltarea gândirii critice, se urmărește implicarea ulterioară a participanților în procesul de luare a deciziilor în comunitate.

Agenda școlii de vară include activități non-formale și sesiuni teoretico-practice de oratorie, actorie, presă scrisă, presă online, radio și televiziune. După sesiunile teoretice, participanții vor aplica în mod practic cunoștințele acumulate, identificând, în echipă, câte o problemă din societate, pe care o vor soluționa ulterior prin intermediul instrumentelor mass-mediei. Reîntorcându-se în localitățile lor, tinerii vor avea la dispoziție șase săptămâni în care, cu ajutorul unui mentor, vor dezvolta, definitiva și lansa un produs media de calitate. Autorii celor mai bune materiale vor beneficia de stagii de practică în cadrul instituțiilor media locale.

Pe parcursul școlii de vară, tinerii își vor dezvolta un șir de capacități, precum gândirea critică, creativitatea, flexibilitatea, abilități de lucru în echipă și analiză, căpătând cunoștințe de bază în domeniul jurnalismului. Toate acestea vor putea fi aplicate de către participanți în alegerea carierei și în participarea activă în procesele sociale și civice din comunitate.

Școala de vară nu presupune o taxă de participare. Cei interesați de a face parte din Noua Generație Media se pot înscrie, completând un formular de aplicare, începând cu data de 20 mai până pe 20 iunie. Doar persoanele preselectate vor fi contactate pentru etapa de interviu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine