(video) După ce a cheltuit aproape o mie de dolari, o tânără și-a înscenat propriul atac și jaf

jaf
Foto:A declarat că a fost atacată şi jefuită, însă va fi cercetată penal PC: Captură video

O tânără în vârstă de 23 ani, originară din raionul Drochia, riscă să fie cercetată penal pentru denunțarea cu bună știință falsă în scopul de a învinui pe cineva de săvârşirea unui atac tâlhăresc.

Astfel, în seara zilei de 19 mai, Serviciul specializat 902 din cadrul Direcției de Poliţie a mun. Chişinău a fost alertat de către aceasta, pe motiv că ar fi fost atacată de un individ cu un cuţit în mână, deposedând-o de bani în sumă de 900 de dolari SUA şi bijuterii din aur. Respectiv, la faţa locului au fost orientate câteva echipaje 902 pentru a demara acțiuni de reținere a făptașului “pe urme fierbinți”. Incidentul ar fi avut loc într-un ascensor al unui bloc de locuit din sectorul Ciocana.

Ulterior, în cadrul audierilor suplimentare la Inspectoratul de Poliţie a sectorului Ciocana, presupusa victimă a recunoscut că incidentul a fost înscenat, cu scopul de a nu oferi explicații părinților, pe ce ar fi cheltuit toți banii. Astfel, poliţiştii s-au deplasat la domiciliul temporar, unde au depistat articolele din aur ascunse după un dulap, iar banii pe care a declarat că i-ar fi fost furaţi, i-a cheltuit anterior.

În această ordine de idei, s-a iniţiat un proces penal sub aspectul art. 311 “Denunţarea falsă” Codul penal, care prevede amendă în mărime de la 4.000 lei până la 16.000 lei sau închisoare de până la 5 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine