Pașapoartele biometrice s-au scumpit. Iată care sunt noile tarife

IMG_5278

Începând de astăzi, 20 mai, tariful de bază pentru eliberarea paşaportului biometric în termen de 30 de zile a fost majorat cu 150 lei. Astfel, pentru un paşaport eliberat în decurs de o lună, solicitanții vor plăti 850 de lei. Totodată, au fost revizuite şi tarifele serviciilor prestate în regim de urgență.

pasapoarte

„Tariful nou acoperă doar costurile de producere, personalizare şi de eliberare a paşaportului biometric. Necesitatea revizuirii tarifului la eliberarea paşaportului a apărut încă în august 2014, când au fost puse în circulaţie carnete noi de paşapoarte de culoare roșie-vișinie, fiind modernizat procesul tehnologic de producere a acestora. Astfel, actualizarea respectivă este una întârziată, ținând cont de povara financiară a întreprinderii”, se arată într-un comunicat de presă remis de Registru.

Concomitent a fost identificată posibilitatea introducerii unor înlesniri suplimentare la cele existente, cum ar fi eliberarea, cu reducere de 50%, a adeverinţelor ce conţin date din registrele de stat următoarelor categorii de cetăţeni: persoanelor cu dezabilitate severă, accentuată sau medie (invalid de gradul I, II sau III) și persoanelor peste vârsta de pensionare, conform legislaţiei privind pensiile de asigurări sociale de stat.

Potrivit autorităților, în prezent, 1.169.017 de cetăţeni moldoveni deţin paşapoarte biometrice, dintre care 76.759 rezidenţi ai regiunii transnistrene, iar aproximativ 1.499.659 milioane de cetățeni dețin paşapoarte non-biometrice.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine