CNTM anunță deschiderea concursului de selecție a Echipei de Traineri

1381721_10152366814206745_3825556918869595489_n
Foto:PC: Facebook/Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova

CNTM anunță deschiderea concursului de selecție a 15 traineri care vor forma Echipa de Traineri (PoT) a Consiliului Național al Tineretului din Moldova pentru o perioadă de 2 ani (2015 – 2017).

Echipa de Traineri (PoT) este o echipă națională, misiunea căreia este de a facilita dezvoltarea sectorului asociativ în Republica Moldova, prin acordarea suportului informațional organizațiilor membre CNTM, altor organizații de tineret, Consiliilor Locale ale Tinerilor, Centrelor de Resurse pentru Tineri, precum și altor parteneri CNTM naționali sau internaționali.

Astfel, Consiliul Național al Tineretului va selecta un grup de persoane cu experiență de trainer, ce vor fi instruiți și pregătiți. De suportul echipei de traineri CNTM vor beneficia atât sectorul asociativ de tineret, cât și lucrătorii din instituțiile publice din toate regiunile Republicii Moldova, iar după caz, din Europa de Est și Caucaz. Trainerii vor stimula dezvoltarea de competențe, abilități, cunoștințe și atitudini în rândul participanților și va oferi tinerilor motivația și expertiza pentru a se implica în elaborarea și monitorizarea politicilor de tineret.

Echipa de traineri va fi Coordonată de un Membru de Birou CNTM, iar Secretariatul va facilita comunicarea și asistența logistică a trainerilor. Mandatul acesteia este pentru un termen de 2 ani, începând cu iunie 2015 până în iunie 2017.

Responsabilitățile Echipei de Traineri:
– Moderarea atelierelor de lucru, sesiunilor de capacitate, trainingurilor de inițiere;
– Reprezentarea CNTM în diferite structuri europene, cât și internaționale;
– Implicarea activă în procesul de dezvoltare a educației non formale în Republica Moldova;
– Oferirea de servicii de trainer organizațiilor de tineret atât la nivel național, cât și la cel local.

Principalele cerințe față de candidați:
– Experiență practică în calitate de trainer, facilitator sau formator;
– Abilități de evaluare și raportare a activităților realizate;
– Experiență de lucru şi cunoștințe în cel puțin una din următoarele arii: Politici de tineret, Dezvoltare personală, Lobby și advocacy, Politici Publice, Fundraising, Scrierea și managementul proiectelor, Planificare strategică, Dezvoltare organizațională, Drepturile omului.
– Disponibilitatea de a participa la cel puțin 10 ședințe ale echipei de traineri CNTM pe parcursul unui an.

Cunoștințe despre activitatea şi structura CNTM, a Forumului European al Tineretului, altor organizații naționale şi internaționale de tineret va constitui un avantaj. Fișierul cu termenii de referință ai poziției poate fi găsit aici.

Termenul-limită pentru aplicare este 21 mai, ora 16:00.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine