Programul vizitei Patriarhului Kirill

comitetul organizatoric
Foto:Patriarh Kirill se fa afla în Moldova în perioada 7-9 septembrie.

Agenda vizitei Patriarhului Kirill la Chișinău a fost pusă la punc astăzi în cadrul ședinței Comitetului organizatoric pentru pregătirea acesteia.

Patriarhul va avea o întrevedere cu Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, Prim-ministrul Iurie Leancă și Președintele Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat.

De asemenea, pe agendă mai sunt incluse oficierea unui tedeum la Catedrala Mitropolitană ,,Nașterea Domnului din Chișinău, participarea la aniversarea a două secole de la înfiinţarea eparhiei Chişinău şi vizita la mănăstirea Căpriana, unde va fi oficiată o slujbă la mormântul Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni.

Duminică, 8 septembrie, Preafericitul Patriarh Kirill va participa la oficierea Sfintei Liturghii în fața Catedralei Mitropolitane ,,Nașterea Domnului” din Chișinău. La serviciul divin sunt invitați: conducerea țării, reprezentanți ai autorităților publice locale, fețe bisericești din diferite colțuri ale țării, cetățeni de rând. Pentru menținerea ordinii publice, în zonă vor fi instalate filtre de securitate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *