Un deținut s-a sinucis în Penitenciarul nr.13 din Chişinău

un-detinut-s-a-sinucis-in-penitenciarul-ploiesti-101763-1

În noaptea zilei de 4 septembrie, în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău a avut loc un caz de suicid în rîndul persoanelor deţinute.

Astfel, la ora 00:36 a fost apăsat butonul de alarmă la postul intern al blocului de regim din instituţie. La intervenţia colaboratorilor, a fost depistat un deţinut al penitenciarului, în vârstă de 28 ani, strangulat cu un cearşaf, care era legat de gratiile ferestruicii de la sistemul de ventilare.

Cadavrul deţinutului a fost depistat de un alt deţinut din celulă, care şi a sesizat imediat supraveghetorul postului respectiv.

Deţinutul a fost supus unei examinări medicale, fiind constatată moartea biologică, deces prin strangulare, dînsul, conform constatărilor preventive ale medicului legist, neavînd careva semne de moarte violentă.

Despre acest fapt, imediat a fost sesizat Inspectoratul de Poliţie Centru, pentru efectuarea acţiunilor de anchetă.

Deţinutul s-a aflat la evidenţa medicului psihiatru, fiind, în perioada iunie 2008 – decembrie 2012, internat la Spitalul de psihiatrie din orașul Orhei, la tratament psihiatric forţat.

Potrivit DIP în anul 2008 au avut loc 5 cazuri de suicid în rândurile deținuților, în anul 2009 – 6 cazuri, în anul 2010 – 5 cazuri, în anul 2011 – 7 cazuri, în anul 2012 – 5 cazuri, de la începutul anului curent – 2 cazuri.

Taguri: #INCHISOARE
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *