Pe Aeroportul Chişinău au fost reținuți doi militari ruși care urmau să ajungă în Transnistria

aeroport

Doi militari ruşi au fost reţinuţi pe Aeroportul Internaţional Chişinău şi trimişi înapoi la Moscova. Potrivit Poliţiei de Frontieră, cei doi bărbaţi, în vârstă de de 31 și, respectiv, 32 de ani, intenţionau să ajungă în regiunea transnistreană.

În urma unui control mai amănunţit, asupra acestora au fost găsite însemne soldăţeşti, distincţii, livrete şi uniforme militare. Poliţia de Frontieră precizează că, potrivit unor acorduri semnate anterior între Moldova și Federația Rusă, autorităţile de profil de la Chişinău urmau să fie înştiinţate oficial despre această vizită. În caz contrar, intrarea în ţară a militarilor străini este interzisă.

Potrivit Deschide.md, cei doi ofițeri ruși urmau să completeze contingentul Grupului Operativ de Trupe Ruse (GOTR), dislocat în Transnistria. Ambii au grad de maior în armata rusă, iar pe unul dintre ei îl cheamă Mihail Zapevalov.

De asemenea, cei doi au fost declarați indezirabili în Republica Moldova pe un termen de 10 ani.

Ofițerii ruși intenționau să ajungă în dispozitivul unităților unde au fost repartizați de comandament pe căi ocolite, fără a avea asupra lor documente care să justifice legal statutul și scopul aflării lor pe teritoriul Republicii Moldova.

Sosirea celor doi ofițeri pe Aeroportul Chișinău a fost anticipată în urma unor informații operative pe care le-a obținut Serviciul de Informații și Securitate (SIS).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine