(foto, video) VERIGA: Află cine sunt noii membri ai trupei și ce planuri au pentru viitorul apropiat

11167608_970714702946762_782364378_o
Foto:Roman, basistul formației, Călin - solistul, Xenia - toboșarul, Iulian - chitaristul și Lucian - pianistul. PC: VERIGA

Lansată în 2013, VERIGA a suferit mai multe schimbări de componență, însă acest fapt nu i-a încurcat pe tinerii muzicanți să aducă un suflu nou de prospețime în rockul moldovenesc.

După o absență de 9 luni din peisajul muzical autohton, trupa de muzică rock VERIGA revine în forță în atenția publicului într-o nouă componență, cu un vocalist și un chitarist nou, cu schimbări majore de stil muzical, cu repertoriu nou, dar și cu un videoclip proaspăt filmat. Am decis să-i întrebăm despre noua etapă din viața formației, dar și despre cei doi membri noi ai trupei care au fost ținuți ascunși atâta timp de ochii publicului.

O să încep cu începutul. De ce au plecat cei doi membri din VERIGA și ce s-a întâmplat acum 9 luni? De ce nu a mers? A fost o problemă de comunicare, chimie, sau…?

Acum 9 luni a fost un moment crucial pentru noi. Trebuia să decidem ce facem mai departe, depășim sau nu eticheta de începători și mergem sau nu pe scenele mari, ale căror propuneri nu întârziau să vină, dar asta însemna și niște schimbări atât la nivel de muzică, cât și la calitatea acesteia și, desigur, a show-ului. Ne-am întrebat pe fiecare în parte dacă cu adevărat ne dorim aceasta și, de comun acord, am decis că cei doi membri își doresc altceva. De fiecare dată când suntem întrebați, rugăm să se evite speculațiile, fiindcă atât cu Eugen, cât și cu Sam avem relații călduroase și ne dorim doar bine. Noi mereu am fost nu doar un band, dar și o mare familie, care după concerte nu pleca acasă, ci sărbătorea, glumea, iar membrii ei se simțeau bine împreună.

Cum au fost găsiți cei doi membri noi de trupă? Cine sunt aceștia?

Nu am făcut casting, iarăși, prin întâmplare, ne-am găsit. Am dat câteva search-uri pe youtube, ne-am amintit câteva nume și, prin intuiție, a fost ales Călin Manole. Culmea e că și el ne-a ales, mai exact muzica ne-a ales. Am făcut niște jam-uri împreună și fără să ne dăm seama, am început să compunem și iată-ne cu un repertoriu de 12 piese, trăite, aranjate, simțite împreună. Același lucru s-a întâmplat și cu Iulian Dubrovschi, care a fost primul chitarist care a intrat în studio după plecarea lui Sam.

Călin a făcut muzică dintotdeauna, pentru sine și prieteni, fără școli muzicale și standarde teoretice, ca și noi toți, iar Iulian a avut experiențe și cu alte trupe, dar într-un final, s-a oprit în studioul de pe strada Inculeț, adică la noi.

11245167_976851428999756_1643587575_n

Cum au fost primiți de VERIGA și ce așteptări au ei de la această colaborare?

Noi i-am invitat, iar muzica i-a primit. Din prima s-au potrivit și am început să muncim. Avem așteptări comune deja, timp de 9 luni am devenit un organism integru care are aspirații, visuri și planuri pentru implementarea lor.

Ce background au noii membri? În de formații au mai concertat ?

Călin a cântat pe scene mici din underground și pentru sine, iar Iulian a fost și pe scene mai mari, cum ar fi la renumitul concurs internațional GBOB (n.r în cadrul formației EXNN).

Câte piese ați reușit să înregistrați cu noua formulă?

Repertoriul actual al trupei VERIGA conține peste 12 piese 100% noi și compuse de membrii trupei. Am înregistrat, până la momentul de față, o singură piesă și anume single-ul The Marks. Ne dorim sunet de calitate și nu ne grăbim să înregistrăm prea multe, mai ales că am făcut prelucrare de sunet în România și asta presupune costuri mari pentru această etapă.

Ce fel de piese se regăsesc în noul repertoriu și la ce vă așteptați după ce acestea vor fi lansate?

Piesele sunt diverse și singurul mod în care am putea să le descriem este următorul: fiecare piesă e pentru o stare pe care o poate simți omul. Am mai zis, VERIGA e un organism integru și piesele sunt stări de spirit – pot fi vesele, dansante, agresive – ca și tot ce poate simți omul natural, firesc.

11210228_976851438999755_2141505368_n

De ce ați decis să schimbați stilul muzical? Ce stil veți aborda în continuare?

Am vrut  să ne maturizăm la nivel instrumental și să fim autentici cu ceea ce ne place. Sunetul VERIGA nou e mai psihedelic, e mai nebun, mai dansant, cu diferite motive (de ex. avem o piesă cu motive orientale și alta cu ritm de rock&roll). Fiecare dintre noi continuă să evolueze aparte și toți împreună.

Vă faceți debutul în noua componență cu single-ul The Marks. Care este istorioara acestei piese și cum ați realizat videoclipul?

Cu „scheletul” piesei a venit Roman (bass chitară), care, inspirat după un film despre veșnicie, artă și om, a adus ritmul în trupă. Ceilalți au prins ideea și iată, în acest fel detașat, s-a născut piesa The Marks.

Videoclipul a fost regizat de tânăra Lucia Lupu, o domnișoară talentată, pe care noi o cunoaștem de ceva timp și am știut că o să prindă ideea așa cum ne dorim. Până în final așa și a fost. Au fost zile pline de aventuri. Pe platou ne era frică să nu moară peștișorii care erau o pereche, îi numeam Romeo și Julieta, am filmat și noaptea la -5 grade și după asta Călin a răcit zdravăn. Pe platoul de filmare mereu erau în jur de 20 de oameni, ceea ce presupunea lucru intens, dar și glume sarcastice fără de măsură.

Ce planuri aveți pentru vară?

Deja avem propuneri confirmate de concerte în țară și peste hotare. Ne grăbim încet, dar totuși, ne grăbim. În 9 luni am reușit să ne pregătim, astfel încât acum să dedicăm timp plecărilor și cunoștinței cu alți ascultători și iubitori de muzică.

Revenirea oficială pe scenă a avut loc la Tipografia 5 astăzi, 7 mai. În ce a constat acest concert, ce surprize ați pregătit fanilor voștri?

Pentru noi înșine acest concert e o surpriză, chiar dacă așteptată. Ieșim prima dată în această componență pe o scenă. Reacțiile la muzică, videoclip, prezență – toate vor fi surprize. Am lansat și o platformă: www.veriga.md pe care ascultătorii vor putea urmări activitățile noastre, care în următoarea perioadă vor fi dinamice.

Un mesaj pentru fanii voștri…

We are back to the rock machine, urcați.

ver

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine