Candu: Absolut toți cei implicați în fraude vor fi condamnați

canducandu2
Foto:Andrian Candu PC: Privesc.eu

Compania Kroll își menține în continuare interesul de a realiza și faza a doua a investigației privind fraudele din sectorul bancar, care va permite recuperarea banilor, dar și identificarea tuturor persoanelor care au stat în spate și au beneficiat de aceasta, a declarat joi președintele parlamentului Andrian Candu.

„Este important să continue faza a doua a investigației care este cea mai importantă și anume identificarea persoanelor care stau în spatele sau sunt beneficiarii fraudelor și este foarte importantă identificarea surselor financiare ca să fie recuperate, pentru ca astfel să avem pierderi cât mai mici în sectorul bancar”, a declarat Candu.

El și-a exprimat speranța că ancheta va permite tragerea la răspundere a tuturor celor implicați, declarându-se sigur că este vorba de mai multe persoane. „Eu sper ca instituțiile competente să-i rețină și să-i condamne absolut pe toți cei implicați în aceste fraude, indiferent de poziția lor, funcții politice, gradul de loialitate față de țară sau pretinsa bogăție. Toți cei care au stat în spatele fraudelor să fie trași la răspundere și eu sper foarte mult ca organele să acționeze mult mai rapid și mult mai eficient”, a menționat președintele parlamentului.

Andrian Candu a declarat că decizia sa pe care și-a asumat-o prin publicarea raportului era una absolut necesară, în condițiile în care acest lucru nu a fost posibil la nivel instituțional. „Am depus eforturi pentru ca publicarea raportului să fie instituționalizată. S-a comunicat pentru a obține permisiunea ca raportul să fie public, pentru că subiectul este de o importanță deosebită pentru societate și chiar dacă este un raport de documentare, publicarea și eliberarea acestei permisiuni a fost necesară. Pentru că nu a fost obținută, am luat decizia responsabilă pe care nu o regret, de a publica acest raport. Toți au nevoie de un asemenea raport”, a declarat Andrian Candu.

Fiind solicitat să comenteze faptul că unii deputați din PLDM au criticat voalat faptul că a publicat raportul, Andrian Candu a declarat că această chestiune a fost discutată inclusiv în cadrul consiliului Coaliției și s-a ajuns la concluzia că raportul trebuie publicat. În plus, „trebuie să prevaleze interesele statului, decât înțelegerile de colegialitate în cadrul coaliției”.

Andrian Candu a declarat că peste 70 de mii de persoane au vizitat blogul său pentru a citi raportul, ceea ce demonstrează interesul sporit al societății. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine