18 idei ridicole de startup care au devenit afaceri de succes

o-STARTUP-facebook
Foto:O mică parte din echipa de lucru de la Facebook, PC: brandandmortar.com

Cele mai bune startup-uri, de obicei, le observi deja după ce acestea obțin un anumit succes. Totuși, dacă acum ai trage cu ochiul prin istoria majorității startup-urilor, vei observa că unele au început cu idei stupide, însă s-au bucurat de cel mai mare succes văzut vreodată.

E posibil de creat un startup „bun” pentru o idee „bună”, însă startup-urile „de succes” deseori se nasc din idei ce par ridicole, dacă le-ai auzit înainte ca ele să lucreze. Acest adevăr este mai degrabă o formulă bună – dacă ideile de succes ar fi fost atât de evidente, o mulțime de companii le-ar fi prelucrat demult. Iată de ce capitaliștii pierd atunci când gândesc doar comercial. Astfel, portalul Inc. a creat o selecție de startup-uri care inițial nu păreau a fi atât de entuziasmante.

Iată care au fost câteva idei care s-au născut din glumă și au devenit arhicunoscute.

#1. Facebook

 

fb

Atunci lumea avea nevoie de o altă rețea socială de genul MySpace sau Friendster. Rețeaua era accesibilă inițial doar câtorva mii de membri antisociali și suprasolicitați ai Ligii Ivy. Apoi, toți se vor înscrie în rețea, întrucât studenții Harvard sunt prea cool, nu?

 

#2. Dropbox

 

drop

A fost identificată și creată o nouă soluție de distribuire a fișierelor și de sincronizare a acestora pe o piață unde există alte zeci de soluții create de companii mari, precum ar fi Microsoft. Are doar o singură funcție și trebuie doar să muți conținutul tău de pe ecranul calculatorului pe Dropbox sau invers, pentru a putea lucra.

 

#3. Amazon

 

amazon

Platforma a pornit cu ideea de a vinde cărți online, chiar dacă internauților încă le este frică să utilizeze cărțile de credit pe web. Costurile de expediere vor valora toți banii pe care aceștia îi economisesc. O vor face pentru comoditate, chiar dacă vor trebui să aștepte și o săptămână până vine cartea.

 

#4. Virgin Atlantic

 

virgin

Creatorii acestei platforme au hotărât că liniile aeriene sunt distractive. Aceasta s-a diferențiat prin intermediul unui video de securitate mai amuzant și cu o atitudine mai pozitivă față de clienți.

 

#5. Mint

 

mint

„Oferă-ne nouă conturile bancare, de brokeraj și informația despre cardul de credit” – cam așa sună explicația mai scurtă a platformei. Apoi, urmează păstrarea acestor date pe web și le vei primi înapoi cu fonturile schimbate în ceva mai… drăguț. Ca să te simți mai bogat, va fi totul pe un fon verde.

 

#6. Palantir

 

palantir

„Vom construi softuri analitice misterioase, compania își va avea sediul în California, vor fi angajați o mulțime de proaspeți absolvenți, mulți din ei imigranți. Nu vor fi angajați reprezentanți de vânzări, ci vom încheia afaceri mari cu agențiile de securitate din Districtul Columbia” – așa suna ideea acestui startup.

 

#7. Craigslist

 

craig

Inițial, trebuia să fie un suport pentru liste. Unul urât și gratuit. Nu și pentru escroci sau prostituate.

 

#8. iOS

 

ios

În baza acestui sistem de operare inițial nu lucra nici una din milioanele de aplicații existente pentru Mac OS, Windows sau Linux. Apple, eventual, trebuia să aprobe toate aplicațiile.

 

#9. Google

 

google

Motorul de căutare Google s-a evidențiat dintre zecile deja existente prin faptul că a eliminat din rezultatele căutării știrile ce conțineau reclamă, pentru ca utilizatorii să nu fie distrași de la utilizarea serviciilor gratuite ale motorului de căutare.

#10. Github

 

github

Inginerii de softuri vor plăti taxe lunare pentru vieții lor, pentru a crea un software în cadrul altui software.

#11. PayPal

pay

Oamenii vor utiliza adresele lor nesecurizate de AOL sau Yahoo pentru a plăti unul altuia bani adevărați, platforma fiind susținută de către o persoană de vreo 20 de ani, care nu avea experiență în plățile bancare.

 

#12. Paperless Post

 

paper

Toți prietenii te vor considera idiot până în momentul în care plicul de pergament digital fals va ajunge în inboxul lor.

 

#13. Instagram

 

ins

Cine are nevoie de Facebook dacă Instagram are filtre? Corect, filtre!

 

#14. LinkedIn

 

linked

O rețea socială profesională, destinată persoanelor de 30 – 40 de ani. Ei o vor utiliza o dată în cinci ani pentru a căuta potențiali angajați.

 

#15. Tesla

 

tesla

În loc să construiești baterii și să le vinzi în Detroit, Tesla are de gând să vândă propriile sale automobile și va dirija sistemul de distribuție. Compania și-a început existența în timpul recesiilor și prăbușirii industriei tehnologice curate.

 

#16. SpaceX

 

spcae

Dacă NASA o poate face, la fel și SpaceX poate, întrucât nu e vorba despre știința rachetelor. Stop. E.

 

#17. Firefox

 

com

Este un browser web creat în baza unui produs făcut de un student universitar. Scopul era de a crea unul mai bun, deși 90% din calculatoarele de atunci deja aveau unul gratuit încorporat.

 

#18. Twitter

 

twit

E ca emailul, SMS-ul sau RSS-ul. Cu excepția că are doar 140 de caractere, profilul utilizatorului nu poate fi făcut privat și va fi utilizat inițial de persoanele-geek, urmați de Britney Spears și Charlie Sheen.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine