Doi tineri s-au fotografiat profanând mormintele din Capitală

1240608_10151913348121018_908098873_n
Foto:Profanare la Cimitirul Evreiesc din Capitală PC: Facebook

Un tânăr de 19 ani din capitală şi prietena minoră a acestuia sunt învinuiţi de către procurori de profanarea mormintelor din Cimitirul Evreiesc.

Procesul penal a fost iniţiat după ce la Procuratură s-au adresat reprezentanţii Asociaţiei Obşteşti „Comunitatea Evreiască din Moldova”. Potrivit petiţionarilor, pe un site de socializare au fost postate fotografii în care mormintele mai multor evrei au fost profanate, ne informează serviciul de presă al Procuraturii Generale.

În cadrul investigaţiilor, Procuratura sect. Buiucani a constatat că, pe 6 iulie curent, învinuiţii au pătruns pe teritoriul Cimitirului Evreiesc de pe strada Milano din capitală unde au profanat mai multe morminte. Aceştia s-au fotografiat în timp ce călcau mormintele, propagau simbolica nazistă şi demonstrau gesturi obscene. În continuare, având scopul răspândirii imaginilor, tânărul a plasat fotografiile pe un site de socializare.

În urma acţiunilor de urmărire penală, procurorii au depistat şi ridicat la domiciliul celor doi un laptop în care erau stocate mai multe fotografii, precum şi alte imagini ce probează ura faţă de evrei şi simpatia faţă de ideologia nazistă.

Actualmente, inculpatul are interdicţia de a părăsi hotarele ţării, iar prietena sa minoră de 17 ani care i-a fost complice este cercetată în stare de libertate, aceasta fiind însărcinată.

Procurorii au finalizat urmărirea penală pe acest caz şi au trimis cauza penală spre examinare în fond Judecătoriei Buiucani.

Pentru comiterea acestei infracţiuni Codul penal prevede o pedeapsă cu amendă în mărime de la 400 la 600 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, sau cu închisoare de pînă la 3 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *