Artiști plastici din Moldova și de peste hotare pot participa la „Salonul profesorilor de arte vizuale”

10956209_798835536860824_4723419477523613271_n
Foto:Artiști plastici din Moldova și de peste hotare pot participa la „Salonul profesorilor de arte vizuale”. PC: Facebook/Eleonora Brigalda

Expoziția „Salonul profesorilor de arte vizuale”, ediția a IV-a, internațională, la care vor participa artiștii plastici – profesori din învățământul artistic universitar și preuniversitar din Republica Moldova și din străinătate, va avea loc în perioada 23 aprilie – 12 mai 2015, în incinta Centrului Expozițional „Constantin Brâncuși”.

Salonul Profesorilor de Arte Vizuale va oferi o imagine elocventă asupra evoluției și performanțelor artistice ale cadrelor didactice din diverse instituții și, totodată, relevă starea învățământului artistic din Republica Moldova în general; va crea oportunități pentru organizarea unui dialog intercultural eficient între cadrele didactice din învățământul artistic din Republica Moldova și străinătate; va amplifica procesul de educație prin artă a tinerei generații.

Organizatorii acestui eveniment sunt Uniunea Artiștilor Plastici din Republica Moldova și Universitatea Pedagogică de Stat „I. Creangă”. Curatori: Eleonora Brigalda, dr. în studiul artelor, Prof. Universitar; Ștefan Popa, dr. în pedagogie; coordonatori în România: Ofelia Huțul, dr. în estetică, prof. Liceul Teoretic „D. Cantemir”; Mariea Boz, dr. în arte vizuale, prof. Școala Gimnazială „T. Maiorescu”, Iași, România.

Centrul Expozițional „Constantin Brâncuși” este situat pe adresa: Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 3. Vernisajul va avea loc pe data de 23 aprilie 2015, ora 16:00.

Cerințe față de lucrări: Lucrările vor conține pe verso datele personale: nume, prenume, titlul lucrării, dimensiune, material, tehnică, anul realizării, instituția de învățământ, adresă, număr de telefon și e-mail. Lucrările trebuie să fie încadrate cu sistem de agățare.

Costurile de transport tur-retur ale lucrărilor le suportă autorul. Asigurarea lucrărilor pe parcursul transportării rămâne la atitudinea autorului. Organizatorul nu-și asumă răspunderi pentru livrarea cu întârziere a lucrărilor; la fel – în cazul deteriorării acestora la livrare.

Termene: Depunerea lucrărilor la C.E „C. Brâncuși” al UAP RM – 18 aprilie 2015.

În cursul a 7 zile, de la ziua închiderii SP 2015, fiecare expozant urmează să-și ridice legal lucrările etalate. Lucrările participanților din străinătate pot fi păstrate până la 45 de zile. La înțelegere, lucrările pot fi expediate autorilor prin poștă cu plată ramburs.

Juriul: Selectarea lucrărilor și premierea autorilor va fi realizată de un juriu competent în domeniul artelor plastice și învățământului artistic din Republica Moldova și din țările participante la Salon.

Taxa de participare:
# pentru participanții din R. Moldova – 100 de lei;
# pentru participanții din România – 50 RON;
# pentru participanții nerezidenți – 25 de euro.

Fiecare participant va primi diplomă de participare, pliant, catalogul lucrărilor în format electronic.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine