Asistentul virtual Siri este acuzat de homofobie

siri
Foto:PC: hugogloss.com

Versiunea rusă a asistentului digital Siri ce aparține gigantului tehnologic Apple a fost acuzată de homofobie de unii utilizatori ce au primit răspunsuri surprinzător de neplăcute la cererea de informații despre homosexuali.

Bloggerul rus stabilit în Marea Britanie, Alex Kokcharov, mai în glumă, mai în serios testase împreună cu prietenii Siri rusesc, după ce sistemul de operare Apple a fost reînnoit la versiunea iOs 8.3. Spre surprinderea acestora, la întrebările ce conțin cuvintele „gay” și „lesbiană”, Siri răspundea neplăcut, de parcă acestea ar fi înjurături, cu fraze precum „Dacă aș fi putut, m-aș înroși!”, „Nu vorbi în așa un mod” sau „O să mă prefac că nu am auzit întrebarea ta”.

 

Siri a fost verificată și de unii cetățeni ruși, aceștia confirmând ceea ce a fost filmat în video. Reacțiile utilizatorilor nu s-au lăsat așteptate, aceștia catalogând un asemenea, cum spune cei de la Apple – „bug”, ofensator. Kokcharov a relatat celor de la Mashable că opinia lui era că Apple a încercat să se supună legilor legate de comunitățile LGBT din Rusia. „Dacă ar fi fost așa, puteau să introducă răspunsuri neutre, precum ar fi „Nu sunt la curent!”, adaugă Kokcharov. Totuși, acest caz încă o dată atrage atenția asupra stării comunității LGBT din Rusia, aceasta fiind ținta permanentă a violenței, suferind de inexistența legilor care ar fi putut proteja drepturile și viața persoanelor ce fac parte din ea.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine