Vinurile de calitate în cantități moderate vor domina la ediția a VIII-a Vernisajului Vinului

IMG_3292-horz
Foto:PC: Purcari Wines

Ediția a VIII-a a Vernisajului Vinului este în plină pregătire, iar jurnaliștii și bloggerii deja au avut șansa să cunoască mai multe detalii despre eveniment, dar și despre vinurile care vor fi oferite în cadrul acestuia.

În seara de 15 aprilie, bloggerii și jurnaliștii au participat la un eveniment închis, unde au avut ocazia să afle detalii noi despre evenimentul de săptămâna viitoare, dar și să se delecteze cu vinuri interesante.

La avanpremieră au participat persoane cunoscute în domeniul vitivinicol, cum ar fi Dumitru Munteanu, directorul Oficiului Naţional al Viei şi Vinului, Eugen Pîslaru, vice-președinte, Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Vinuri din Moldova; Diana Lazăr, vice-director, proiectul USAID Creșterea Competitivității și Dezvoltarea Întreprinderilor II; Svetlana Matveiciuc, blogger, participant la acțiunea „Redescoperă Vinul Moldovei. O Legendă Vie”; Alina Fortunatova, expert principal marketing, Oficiului Naţional al Viei şi Vinului și Anatol Iurco, producător al vinurilor Mezalimpe.

Îndemnul cel mai important al moderatorilor evenimentului a fost să guști vinuri de calitate în cantități moderate. Dacă nu ai știut, în Republica Moldova, cultura vinului încă nu este pe deplin dezvoltată, cele mai consumate băuturi alcoolice fiind vodka și berea. Totuși, vinul a reușit să obțină statutul de produs agricol-alimentar. „Vernisajul Vinului va oferi oportunitatea oaspeților evenimentului să fie parte nu doar a unui dialog dintre om și vin, dar și dintre om și industrie”, a subliniat Eugen Pîslaru.

În cadrul evenimentului se așteaptă un număr mare de participanți, printre care se va număra și un grup de bloggeri români ce vin în Republica Moldova pentru a studia arta vinicolă basarabeană. „Vom avea un program interesant, călătorind și vizitând 6 vinării din țară. Acest proiect a fost susținut de USAID și organizat în așa un mod, încât bloggerii să reușească să vină și la vernisaj, să cunoască toate bogățiile splendide la capitolul vinicol”, spune orheianca Svetlana Matveiciuc.

Echipa #diez vă va descrie câteva din cele 200 de vinuri pe care le veți găsi în cadrul evenimentului Vernisajul Vinului „Buchet de Primăvară”.

Cricova, Purcari și Mezalimpe au fost câțiva din producătorii autohtoni care au prezentat vinurile sale în cadrul evenimentului închis. Dacă ești fan al vinurilor albe, vei simți amestecul de mirosuri florale cu pere în Pinot Grigio de Purcari, Aromele fine de ceară și coacăză, îmbinate într-un amestec cremos le vei savura într-un Chardonay Sauvignon Blanc. Vinul „Surori”, un rosé cupajat din două soiuri de poamă, poate fi perfect caracterizat de culoarea frumoasă a rozului-bomboană, cu o aromă stabilă, care întrunește frumusețea vinului alb cu puterea vinului roșu. Un alt rosé din Cabernet Sauvignon de la Mezalimpe a cucerit inimile domnișoarelor de la eveniment – rozul pal, aromele de zmeură care se distingeau prin bogăția sa, precum ar fi aroma unui parfum scump și un gust plăcut ca o piesă frumoasă. De la Vartely, participanții au gustat un Chardonay cu o structură uleioasă și sclipitoare, vinul fiind fără zahăr, însă cu un gust plăcut de dulce. Ultimul vin servit a fost un spumant de la Cricova, iar mai exact, noul „Capricio”, un vin demi-dulce, de culoarea unei păpădii palide, cu arome pătrunzătoare de zarzăre cu flori de cireș alb, dar și cu nuanțe de muscat.

Nu uita – acestea sunt doar 6 vinuri din cele 200 autohtone de sezon, soiuri tinere sau speciale, de rezervă, care vor fi prezentate la „Buchetul de Primăvară” din 23 aprilie. Peste 30 de companii își vor prezenta produsele, iar pe lângă degustări, vei beneficia de masterclassuri și ghiduri de inițiere în arta vinului. Vezi care au fost vinurile albe și rosé ale primăverii lui 2014.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine