Pentru a 13-a oară Focul Haric va fi adus la Chișinău

Lumina
Foto:PC: fanatik.ro

Lumina Sfântă va ajunge în ţara nostră pentru a 13-a oară anul acesta. Mitropolitul Moldovei, Înalt Prea Sfințitul Vladimir, va aduce Focul Haric de la Ierusalim, care se aprinde în fiecare an în biserica Sfântului Mormânt.

Focul Haric s-a aprins la Ierusalim. Mii de credincioşi şi-au aprins torţele şi lumânările, informează Publika.md.

Focul Haric va fi împărțit tuturor preoților și enoriașilor în această seară, în scuarul Catedralei Metropolitane „Nașterea Domnului” din Capitală. În acest an, Lumina Sfântă va ajunge în ţara nostră pentru a 13-a oară.

Mitropolitul Moldovei, Înalt Prea Sfințitul Vladimir, va aduce Focul Haric de la Ierusalim, care se aprinde în fiecare an în biserica Sfântului Mormânt.

La Chișinău, Lumina Sfântă va fi împărțită fețelor bisericești și credincioșilor între orele 19:00-20:00. La eveniment vor fi prezenți Președintele Parlamentului, Andrian Candu, Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu al României.

La ora 23:30 în sfântul lăcaș va începe slujba „Plângerea Maicii Domnului”, iar la miezul nopții va fi oficiată Slujba de Înviere. În zorii zilei de duminică, mitropolitul Vladimir va sfinți bucatele aduse de enoriaşi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine