Producătorul chinez de telefoane Xiaomi a ajuns în Cartea Recordurilor Guinness

xiaomi m4
Foto:Smartphone-ul Xiaomi Mi-4, PC: arstechnica.com

Xiaomi, producătorul chinez de smartphone-uri, cunoscut pentru intențiile sale de a copia designul telefoanelor Apple, a setat un record mondial pentru Cartea Guinness la capitolul vânzărilor de telefoane.

La sfârșit de 2014, compania se bucura de statutul unui producător cu cele mai masive investiții, iar acum, potrivit Mashable, Xiaomi a setat un record mondial – primul producător care a vândut peste două milioane, mai exact 2,11 milioane de smartphone-uri în 24 de ore, având cel puțin 355 de milioane de dolari profit.

Xiaomi există de doar 5 ani pe piață, însă compania a devenit adepta unui marketing mai mult sau mai puțin agresiv. Inițiativele flash-sale sau lichidarea stocului la prețuri reduse într-un timp limitat sunt doar câțiva pași pe care compania îi folosește.

În timpul orelor menționate mai sus, Xiaomi vânduse și sute de mii de alte dispozitive: 770 de mii de aparate smart, 247 de mii de blocuri electrice, 208 mii de ceasuri fitness, 79 de mii de unități de Wi-Fi și 30 de mii de televizoare smart. Cifrele sunt impresionante.

În pofida faptului că Xiaomi este prezent doar în câteva țări, campania deține aproximativ 4,4% din piața de desfacere a smartphone-urilor în al patrulea trimestru al anului 2014, fiind în urma brandurilor Huawei (6,3%), Apple (19,7%) și Samsung (19,9%), informează International Data Corporation.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine