Cele două surori date dispărute au fost găsite

34821
Foto:PC: IGP

Cele două surori de 13 şi 16 ani, din oraşul Cahul, date dispărute, au fost găsite. Fetele se aflau în satul Maximovca, raionul Anenii Noi. Oamenii legii au fost înştiinţaţi de către preotul de la biserica din localitate, care le-a văzut la slujbă.

Ofiţerul de presă al Inspectoratului de Poliţie Cahul, Cătălina Fonar, a declarat pentru IPN că circumstanţele în care au ajuns fetele în localitatea Maximovca urmează a fi stabilite. Cu minorele urmează să discute psihologul pentru a identifica ce le-a determinat să plece de acasă.

Natalia Aftenii, specialist în cadrul Direcţiei asistenţă socială Cahul, a declarat că familia fetelor se află la evidenţa autorităţilor locale. Tatăl fetelor este în detenţie, iar mama deţine grad de dizabilitate, la fel ca şi una dintre surori. Familia beneficia de ajutor şi era monitorizată. Cu cele două minore urmează să discute specialiştii. De asemenea, urmează ca o comisie să evalueze cazul şi să decidă dacă fetele vor reveni acasă sau vor fi plasate într-un serviciu de plasament.

Mama fetelor a sesizat pe data de 6 aprilie oamenii legii precum că minorele au plecat la scoală şi nu s-au mai întors.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine