Tinerii jurnaliști pot învăța mai multe despre investigații la o serie de traininguri în Letonia

Riga-Old-Town
Foto:Riga, Letonia PC: smarttravel.ee

La Riga se va desfășura programul „Jurnalismul − pentru provocările viitorului” . Acesta vizează tinerii jurnaliști din Moldova, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia și Ucraina, care vor să-și dezvolte abilitățile de investigare, cunoștințele de legislație internațională și care vor să cunoască alți tineri din același domeniu de activitate.

Pentru participare vor fi selectați până la 25 de tineri jurnaliști. Programul constă din ateliere de lucru, lecții predate de jurnaliști internaționali.

Subiectele discutate vor fi:

Reportajele de investigație, planificarea și coordonarea unui proiect de investigație, detalii despre cum lucrează crima organizată și corupția, securitatea personală, cercetările avansate pe internet, protecția surselor, etica și folosirea platformelor de socializare ca mijloc de publicitate.

Cine poate aplica:

# Tinerii jurnaliști care au interes în domeniului jurnalismului de investigație. Nu este necesară experiența în domeniul investigațiilor, dar este binevenită experiența în jurnalismul generalist;

# Cetățeni ai statelor eligibile menționate mai sus;

# Tineri care vorbesc fluent engleza.

Organizatorii acoperă toate cheltuielile legate de participare: călătorie, taxă de participare și materiale de lucru, mese. Pentru detalii accesați site-ul oficial.

Programul are loc în trei runde:

8−13 iunie 2015

17−21 august 2015

23−27 noiembrie 2015

Data limită de completare a formularului este 15 aprilie 2015.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine