Dezvoltă obișnuințe sănătoase și acumulează energie, aplicând la BETTERY

(null)
Foto:Echipa BETTERY, PC: BETTERY

Dacă dorești să-ți creezi obișnuințe sănătoase timp de doar câteva săptămâni, atunci ai ajuns la articolul potrivit. Acum câteva zile a fost lansat proiectul BETTERY, proiect ce are scopul primar de a crea aceste deprinderi și, în același timp, de a contribui la dezvoltarea ta personală.

Echipa #diez a discutat cu două persoane din echipa BETTERY, Mariana Platon, coordonatoarea proiectului și Daniela Vekvert, PR manager. Tinerele inițiatoare ale proiectului ne-au relatat multe detalii interesante despre acesta. „Ideea principală a proiectului este de a dezvolta anumite obișnuințe pentru ca noi să fim mai eficienți în ceea ce facem. Oamenii au tendința de a amâna lucrurile pe parcursul mai multor zile, luni sau chiar ani. Un exemplu real ar fi că personal mereu așteptam vacanța de iarnă ca să dedic mai mult timp lecturii cărților”, specifică Mariana. „Când ajungeam însă în vacanță, aproape niciodată nu îndeplineam cu succes ceea ce îmi propuneam – sau îmi era puțin lene, sau găseam orice alt motiv ca să nu mă apuc de citit. Probabil, ăsta e un exemplu ce răspunde la întrebarea de ce totul a început de la noi – am depistat problema – lipsa unor deprinderi și, respectiv, soluția – un proiect care ar ajuta să le dezvoltăm”, a explicat inițiatoarea proiectului.

Daniela spune că astfel, Mariana a găsit repede organizatorii. „Noi am fost entuziasmați de idee. Chiar și noi, ca organizatori, avem probleme la acest capitol, întrebându-ne, deseori: „Ce-ar fi fost dacă făceam aceasta mai devreme, dacă mă organizam mai bine?”. Apoi, am înțeles că nu suntem singurele și, de ce nu am crea un proiect, întrucât există o cerere. Acum, în timpul derulării proiectului, ne-am convins că, într-adevăr, cererea există, aplicanții demonstrând că au aceleași probleme. Am primit susținerea prietenilor și apropiaților noștri în realizarea acestei idei”.

 

Echipa Bettery, PC: Bettery
Echipa BETTERY, PC: BETTERY

Proiectul dispune de o finanțare din partea Camerei Tinerilor Antreprenori JCI Chișinău și o mare susținere din partea partenerilor, cărora le-a plăcut ideea și investesc în ea. Astfel, cu ajutorul lor, organizatorii pot asigura necesarul participanților pe parcursul celor 30 de zile de desfășurare a proiectului.

Orarul proiectului BETTERY este în egală măsură consistent și liber. „În prima săptămână, tinerii vor beneficia de traininguri și workshopuri, prezentări ale celor mai buni speakeri din diferite domenii, precum setarea propriei misiuni, administrarea timpului, finanțelor personale, sănătate ș.a.. Astfel, în urma primelor 7 zile, ei vor aduna informația necesară pentru a putea îndeplini scopurile propuse în celelalte zile, pentru a-și crea deprinderi mai bune, indiferent dacă dispun de surse financiare mici sau timp puțin”, explică Mariana.

Trainingurile din prima săptămână vor avea loc seara la Generator Hub, iar în celelalte săptămâni de proiect, participanții vor veni câte trei zile, având de fiecare dată o temă pentru acasă. De asemenea, săptămânal, vor avea întâlnire cu o persoană care a obținut succes în activitatea pe care o desfășoară.

„Fiecare participant va avea un mentor, temele pentru acasă fiind organizate împreună cu el. De asemenea, tânărul va avea un calendar personalizat cu activități”, specifică Daniela. „Noi vom supraveghea responsabilitățile participanților. Scopul nostru nu e neapărat trainingurile, ci mai cu seamă dezvoltarea personală, pe care o vor obține participanții”.

 

Echipa Bettery, PC: Bettery
Echipa BETTERY, PC: BETTERY

Tinerele au adăugat că speakerii și trainerii primei ediții de BETTERY sunt din Moldova. „Ne-am propus să găsim cele mai bune persoane care ne vor informa despre gestionarea emoțiilor, puterea voinței, cunoștințelor ș.a.. De exemplu, la capitolul gestionarea corectă a timpului, speakerul nostru va fi Ilie Dercaci. El are în spate ani de experiență în ceea ce privește livrarea trainingurilor și răspândirea informației despre Time Management”, a exemplificat Mariana.

La întrebarea la ce atrag atenție organizatorii într-un dosar de aplicare, ele au spus ferm că punctul lor de atenție este motivarea aplicantului. „După ce vom selecta persoanele, potrivit profilului participanților, va urma o altă rundă de selecție – interviul, pentru ca să cunoaștem oamenii, să discutăm cel puțin câteva minute. Vom selecta oameni pregătiți să investească timp și resurse morale în proiect, să nu renunțe la jumătate de drum”, explică Mariana. „Ne dorim să avem aplicări potrivite și calitative, să găsim oamenii care vor într-adevăr să se schimbe. Proiectul dat este perfect pentru tinerii cărora le plac provocările și vor să dezvolte deprinderi sănătoase”, a adăugat Daniela.

Inițiatorii proiectului s-au inspirat din teoria doctorului Maxwell Maltz, un plastician cu renume, care susține că sunt necesare doar 21 de zile pentru a-ți crea o deprindere nouă. Astfel, în fiecare zi, tinerii participanți vor trebui să facă față anumitor provocări, iar la sfârșit, după o evaluare totală, vom vedea care participanți s-au descurcat cel mai bine”, explică Daniela.

 

Echipa Bettery, PC: Bettery
Echipa BETTERY, PC: BETTERY

După părerea fetelor, proiectul poate fi descris în trei cuvinte – Impact. Energie. Reîncărcare. Iată de ce te îndemnăm să aplici la BETTERY, accesând pagina web www.bettery.md. Termenul limită de aplicare este 9 aprilie 2015. Perioada de desfășurare a proiectului este 28 aprilie – 24 mai 2015.

Acest proiect este desfășurat cu susținerea JCI Moldova, JCI Internațional, Fitness Doza, Generator Hub, Summit Events, Double S Creative, Bestseller.md, Web Consulting, Design Tuturials, Lingua Franca ș.a.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine