(video) Cinematography Reel de Ion Donică – un colaj de imagini și emoții

3
Foto:PC: captură foto Vimeo

Tânărul Ion Donică a realizat un video ce reprezintă o montare alcătuită din secvențele a câtorva filme proprii, care, puse pe muzică, transmit o stare și emoție deosebită.

Potrivit spuselor autorului, „Sunt niște secvențe din lucrări anterioare la care am lucrat ca operator, montate după muzică. „Reel” se interpretează ca o carte de vizită, în cazul meu – în calitate de Director de imagine”.

Filmele din care au fost decupate secvențele sunt: „Moments of Silence”, „At the edge of the forest” – producții proprii și colaborări cu alți regizori –  „Eseu”, „Locul” și „INSIGHT”.

După cum afirmă Ion Donică, acest video ar trebui: „Să-l atingă pe spectator la nivel afectiv. Un colaj de imagini care ar trebui sa trezească anumite emoții la nivel psihologic”.

 

Ion Donică s-a născut la Chișinău. A absolvit Liceul „Ciprian Porumbescu” ca toboșar. Ulterior, și-a început studiile la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Specialitatea Regie de Film și Montaj. Masterul și l-a ales în animație. Din 2009 și până acum a luat numeroase premii, iar în 2013 a ocupat locul întâi la Festivalul Internațional de Film Documentar „Cronograf” Moldova, cu filmul „At the edge of the forest”.

 

Ion Donică. PC: Facebook/John Donica
Ion Donică. PC: Facebook/John Donica
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine