(video) Afacerist la 19 ani: Fura plăcuțe de înmatriculare, apoi cerea bani de la proprietar

sdf-700×352
Foto:PC: politiacapitalei.md

Un tânăr în vârstă de 19 ani, domiciliat în orașul Sângera, a fost reţinut în flagrant delict de către forțele de ordine, pentru faptul că ar fi pretins bani de la un proprietar de automobil, după ce i-a sustras numerele de înmatriculare străine. Acesta a fost încătușat imediat şi escortat la inspectorat pentru audieri.

În cadrul procesului de documentare, polițiștii au stabilit că individul a furat plăcuțele de înmatriculare de la două automobile înregistrate după hotarele ţării, care erau parcate într-o ogradă din sectorul Botanica al Capitalei, în scopul însușirii mijloacelor financiare de la proprietari. Acesta le lăsa pe parbrizul automobilului un număr de contact, la care, ulterior, urma să fie telefonat de proprietar, pentru negocierea transmiterii banilor în schimbul numerelor de înmatriculare. Respectiv, a fost dispusă inițierea unei cauze penale pentru furt, care prevede amendă în mărime de până la 6.000 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 120 la 240 de ore sau închisoare de până la 2 ani.

Poliţia capitalei recomandă proprietarilor de automobile să le doteze cu sisteme antifurt, iar în caz de necesitate, să solicite imediat ajutor prin intermediul Serviciului specializat 902.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine