A fost dat startul Olimpiadelor Republicane de Informatică și Istorie

olimpiada_8_ (1)
Foto:PC: cronicadeiasi.ro

Elevi din întreaga țară vor participa, în perioada 3 – 6 aprilie, la Olimpiada Republicană de Informatică și cea de Istorie.

La Olimpiada de Informatică participă peste 140 de elevi. Din numărul total de participanți, 46 sunt elevi de gimnaziu, 94 – de liceu și 6 – de colegiu. Deschiderea oficială a olimpiadei va avea loc vineri, 3 aprilie, cu începere de la ora 16.00, în incinta Academiei de Studii Economice (blocul A, sala de festivități). Învingătorii vor fi premiați luni, 6 aprilie. Partenerii concursului sunt companiile Microsoft și Endava.

Totodată, elevii câștigători ai etapelor raionale ale olimpiadei la istorie își vor încerca puterile în cadrul etapei republicane a concursului la această disciplină școlară. Olimpiada Republicană de Istorie, ajunsă la cea de-a 46-a ediție, se va desfășura în perioada 3 – 5 aprilie, la Chișinău. Genericul concursului din anul curent este „Istorie și personalități: 115 ani de la nașterea lui Petre P. Panaitescu”.

Inaugurarea olimpiadei va avea loc vineri, 3 aprilie, cu începere de la ora 15.00, în incinta casei de cultură a Universității de Stat din Moldova. Festivitatea de premiere se va desfășura duminică, 5 aprilie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine