(foto) Dar de nuntă pentru fiul său: o casă din 12.000 de sticle de şampanie

stire-27-mar-casa-1
Foto:PC: totb.ro

O casă construită în întregime din sticle de şampanie se află în oraşul Celeabinsk, din Rusia. Ciudăţenia arhitecturală este opera unui localnic, care a construit-o cu mâinile lui: Hamidullah Ilchibaev, în vârstă de 52 de ani. Casei i se spune „Palatul Oz” şi este extrem de populară în regiune.

Bărbatul a fost mereu pasionat de construcția lucrurilor din sticle de bere şi de votcă. Copiii lui i-au admirat munca şi l-au încurajat să facă şi o casă, într-o bună zi, nu doar lucruri de dimensiuni mai mici. Însă el credea că este imposibil să faci o casă numai din sticle. Când fiul său mijlociu a murit, în condiţii tragice, la numai 18 ani, Hamidullah a decis să construiască ciudata casă, în memoria băiatului său. S-a apucat să caute materialele potrivite: pentru casa de 99 de metri pătraţi a colectat peste 12.000 de sticle goale de şampanie, timp de trei ani. Uneori le-a cumpărat, cu o rublă bucata, alteori le-a primit, ca donaţie, de la restaurantele din zonă, scrie totb.ro.

 

PC: totb.ro
PC: totb.ro

„Când am început să construiesc, nu-mi imaginam că există atât de multe feluri de sticle de şampanie”, mărturiseşte bărbatul. Acestea variază după culoare, dar şi după calitate. Aşa că, s-a ales cu sticle diferite ca formă şi mărime şi a trebuit să folosească un tăietor special de sticlă pentru a obţine aceeaşi dimensiune la toate. Acum, a devenit un adevărat expert: poate identifica diametrul oricărei sticle corect, cu o eroare de un milimetru! A folosit sticlele exact ca şi când ar fi fost cărămizi. S-a folosit de produse pentru izolat şi soluţii care, odată solidificate, să ţină sticlele laolaltă, în aşa fel, încât rezultatul final să ofere casei izolaţie termică.

 

PC: totb.ro
PC: totb.ro

stire-27-mar-casa-4

Din exteriorul casei, se văd fundurile sticlelor (pe o anumită porţiune), fapt care oferă pereţilor o textură unică, verde şi interesantă. Din interior, totul arată ca o casă normală, cu pereţi normali, despre care nu ai spune că sunt făcuţi cu sticle. Hamidullah este convins că această casă este rezistentă – el se aşteaptă să reziste cel puţin 100 de ani. A construit-o în aşa fel, spune el, încât, dacă o sticlă se sparge, să poată fi înlocuită cu uşurinţă. Construcţia casei a costat de cinci ori mai puţin decât dacă ar fi fost realizată cu materiale clasice. Când casa a fost gata, bărbatul i-a făcut-o cadou fiului său celui mare, ca dar de nuntă.

 

PC: totb.ro
PC: totb.ro
PC: totb.ro
PC: totb.ro
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine