(video) Din cauza unei datorii de 5 mii de lei, o tânără urma să fie exploată sexual în Dubai

traffickingMedium2
Foto:PC: bawso.org.uk

Forțele de ordine au prevenit un caz de trafic a persoanei în scop de exploatare sexuală. Tânăra în vârstă de 23 de ani urma să fie înrolată la muncă în Dubai, unde avea să fie impusă să presteze servicii sexuale.

În vara anului 2014, aflându-se într-o situație financiară dificilă, iar copilul său fiind minor, având nevoie de o intervenție chirurgicală, tânăra a împrumutat de la o persoană cunoscută 5.000 de lei. Banii urmau să fie întorși în rate, însă a fost contactată şi obligată să restituie datoria, oferindu-i-se, totodată, o propunere de muncă în orașul Dubai din Emiratele Arabe Unite.

Tânăra, fiind în imposibilitate de a restitui banii împrumutați, a acceptat oferta de muncă propusă chiar de cămătar. În scurt timp, aceasta urma să plece în orașul Dubai, iar în faza finală de perfectare a actelor victimei i s-a adus la cunoștință că, ajunsă la destinație, va fi necesar să presteze servicii sexuale, iar din banii câștigați va putea să întoarcă datoria.

Tânăra a refuzat oferta, însă la scurt timp a fost telefonată de către persoana ce i-a acordat împrumutul şi informată că deja urmează să întoarcă suma de 3.000 de euro, costurile suportate pentru pregătirea plecării. Pentru a o determina să plece, la domiciliul victimei a venit o femeie cu diferite amenințări.

Imediat, femeia s-a adresat Centrului pentru combaterea traficului de persoane. Forțele de ordine au reţinut la Aeroportul International Chişinău una dintre persoanele suspecte în moment ce asigura transportarea victimei în orașul Dubai.

În prezent, suspecta se află în arestul Poliţiei, identitatea celorlalte persoane suspecte este stabilită şi se petrec măsuri pentru reținerea acestora. În acest caz a fost iniţiată o cauză penală pentru „Traficul de fiinţe umane”. Persoanele culpabile riscă privaţiune de liberate de la 6 la 12 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine