(foto) Concertul Prieteniei moldo-italiene a început în Scuarul Europei

DSC_0762
Foto:Concertul Prieteniei se desfășoară acum în Scuarul Europei

Zeci de mii de moldoveni sunt plecați în Italia. Cu toate aceste și italienii sunt atrași de meleagurile Moldovei. Un concert al prietenii se desfășoară în Scuarul Europei.

Biblioteca Municipală B.P.Hașdeu organizează Concertul de prietenie a două ţări latine: Italia – Moldova organizat în parteneriat cu Fundația de promovare socială Copilul, și susținerea Preturii sectorului Buiucani.

DSCN3691
Și cultura Italiei are multe secrete care pot fi descoperite la acest concert

La deschidere au fost prezenți poeți, ambasadori și reprezentanți ai Ministerului Culturii din Republica Moldova.

Ei au strigat „Trăiască Italia! Trăiască Moldova”. Iulian Filip a recitat o piesă în limba italiană fără a o traduce menționând doar că este despre cuget. Menționăm faptul că participanții la eveniment sunt în parte de origine din Italia. Veniți de o săptămână în Republica Moldova, ei au reușit să vadă și Festivalul Meșteșugarilor de la Criuleni. Oficialii italieni s-au declarat impresionați de cultura și tradiția moldovenească.

Înmânarea certificatului
Înmânarea certificatului

Biblioteca Hașdeu a primit și un Certificat de mulțumire din partea organizațiilor italiene pentru voluntariatul în cadrul organizărilor activităților.

În program participă ansambluri folclorice, precum Tencitt, Frustatori di Ferno și Sem chi insci din provincia Varese din Italia și ansamblul Ștefan Voda, condus de Tudor Ungureanu.

Evenimentul va avea loc la 29 august, ora 16:00, în Scuarul European din Grădina Publică “Ştefan cel Mare”, având ca invitat de onoare Enrico Nunziata, Ambasadorul Italiei în Republica Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *