(video) 5 tineri reținuți pentru 11 furturi de tehnică din magazinele din Chișinău

xd-1
Foto:PC: Captură video

O grupare criminală formată din 5 tineri, specializată în furturi de telefoane mobile şi tehnică audio-video din magazinele comerciale din Capitală a fost deconspirată. Potrivit informațiilor acumulate, membrii grupării ar fi sustras telefoane mobile, tablete, laptop-uri şi alte accesorii din luna ianuarie până în prezent.

Aceștia au fost localizați şi reținuți cu suportul angajaţilor BPDS „Fulger” a IGP în două apartamente din sectorul Buiucani. Indivizii s-au dovedit a fi cu vârstele cuprinse între 16 şi 20 ani, originari din Chişinău, Ştefan-Vodă şi Hânceşti, dintre care trei anterior au fost judecați pentru infracțiuni cu droguri şi furturi.

În urma perchezițiilor desfășurate, polițiștii au depistat câteva tablete, telefoane mobile şi un laptop, care ar fi fost furate anterior din centrele comerciale. Deocamdată au fost acumulate probe ce ar demonstra complicitatea bănuiților, în cel puțin 11 spargeri de acest gen, de unde ar fi furat tehnică audio-video, aceasta fiind vândută prin intermediul unor persoane de încredere. Astfel, bănuiții sunt cercetați penal pentru furt. Legislația penală în vigoare prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 5 până la 10 ani.

Poliția capitalei continuă investigațiile în vederea stabilirii şi altor fapte comise de aceștia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine