Raportul comisiei de anchetă privind cazul BEM catalogat ca „Strict Secret”

VALERIU-STRELET-e1345199858836
Foto:Valeriu Streleț PC: tribuna.md

Parlamentul se va întruni marți, 24 martie, în ședință, pentru a discuta raportul comisiei de anchetă privind situația financiar-bancară din Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de Valeriu Streleț, după ședința Biroului permanent al Parlamentului.

Deputatul PLDM nu exclude că ședința de mâine s-ar putea desfășura în regim secret, deși nu e convins de acest lucru, dar a anunțat că raportul comisiei a fost deja secretizat, informează deschide.md.

„Astăzi, în cadrul ședinței, s-a decis ca mâine să ne întrunim în plen pentru a audia raportul anchetei din sectorul financiar-bancar și ceea ce s-a întâmplat la băncile mediatizate. Modalitatea și regulamentul de desfășurare a ședinței vor fi cunoscutr mâine, astăzi (n.r. 23 martie 2015). Biroul nu a decis nimic. Ceea ce pot să vă spun este că raportul a fost expediat deputaților și pe plic scrie „Strict Secret” și cade sub incidența secretului de stat. Ce se conține în raport încă nu cunosc, abia mâine se va decide ce poate fi public și ce nu”, a spus Streleț.

Anterior, liderul PSRM, Igor Dodon, a cerut desecretizarea acestui raport, urmat fiind, cu aceeași solicitare de fostul premier, Iurie Leancă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine