Trupa Vunk la Chișinău: „Tot ce vine din Moldova aduce în România un plus de valoare”

IMG_6946
Foto:Trupa Vunk la Chișinău

Pentru a șaptea oară în Moldova și a șasea oară la Chișinău, trupa Vunk va încânta în această seară publicul din capitală cu un concert acustic care vine să transmită mesaje sociale, să sensibilizeze și să treacă acel „examen” în fața publicului de aici. Alte impresii despre venirea la Chișinău aflați în continuare din spusele solistului trupei, Cornel Ilie.

Imagine pentru o companie de cosmetice, Cornel Ilie împreună cu trupa Vunk s-au alăturat acestei companii într-un proiect social împotriva violenței domestice. Trupa face acum „Înconjurul lumii” în cadrul unui turneu și nu ezită ca prin muzică să transmită mesaje sociale. „Implicarea noastră în campaniile sociale este mai mult decât a participa la concerte caritabile și a atrage atenția asupra problemelor campaniilor.”

Turneul cuprinde o serie de concerte acustice în 18 orașe. De ce și la Chișinău?

„Susținem mesajul lansat în 2012, când am filmat la Chișinău videoclipul pentru piesa «Scapă-mă de ea». Încercăm să apropriem cât mai mult cele două zone, pentru că e vorba de aceeași țară. Suntem cumva separați de o graniță pe care eu nu o văd, dar există deocamdată. Vrem să cântăm românilor de aici, pentru că iubim limba română.”

Cornel a spus că, deși au mai cântat pentru publicul din Moldova, concertul de duminică seara este un mic examen pentru ei: „Vom vedea în ce măsură ne cunoaște lumea de aici piesele și în ce măsură sunt curioși să vină să ne asculte”.

Colaborări și prietenii legate cu artiștii din Moldova

„De câte ori am venit în Moldova am văzut niște trupe senzaționale și tot ce vine de aici în România aduce un plus de valoare. Sperăm și noi să aducem un plus de diversitate și emoție în ceea ce se ascultă în Chișinău. Am un respect mare față de muzicienii din Moldova, am avut posibilitatea să cânt în duet cu Tania Cerga, Roman Iagupov, Natalia Barbu, Viorica Pintilie și cu mulți instrumentiști. În numeroasele vizite s-au legat și prietenii cu colegi de breaslă de aici, Tina Geru și Cătălin Josan fiind doar câteva exemple”, a spus solistul formației.

De ce turneul are loc acum?

„Am ales să inițiem acest turneu acum, pentru că acum am decis că suntem destul de maturi să facem asta, întrucât este un proiect care necesită o atenție mai specială decât oricare alt concert rock, fiind instrumental. Un concert acustic implică foarte multă emoție și trebuie să fii conectat în fiecare secundă, orice notă greșită se simte foarte mult.”

„Inimile din România și Moldova nu s-au stricat, ci bat la fel, în limba română” este un alt mesaj lansat de trupa Vunk odată cu filmarea videoclipului „Scapă-mă de ea” la Chișinău. Ar fi ceva ce ar putea strica aceste inimi?

„Percepția noastră unii față de alții în ceea ce privește vorbirea limbii române. Eu cred că voi, aici în Moldova, promovați mai intens românismul. Altfel nu am fi venit aici de atâtea ori.”

Cât despre concertul din această seară, printre momentele speciale este și un duet cu Tania Cerga, despre care Cornel a spus că va fi practic o improvizație.

„Mesajul nostru nu va fi transmis doar prin muzică, astfel, la intrare, toată lumea va primi niște cărți poștale cu inscripția «Visul meu este..» și un creion. Oamenii sunt rugați să le completeze, iar apoi să le pună într-o urnă specială. Colectăm aceste cărți poștale ca să vedem cum diferă visele în fiecare zonă. Mai târziu, vom lansa un e-book cu aceste vise care va fi disponibil spre downloadare.”

Despre faptul că reprezintă imaginea unei companii de cosmetică, Cornel a spus că asta îl face mai responsabil față de sine și față de cei care-l înconjoară.

Concertul se desfășoară la Filarmonica Națională începând cu ora 19:00. Doritorii de a asculta muzică acustică și de a înțelege mesajele versurilor unor melodii rock cântate altfel sunt invitați să se alăture.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine