4 sfaturi cum să ghicești la testele cu alegeri multiple

multiple-choice-maths-ftr
Foto:PC: parade.com

De obicei, răspunsurile testelor cu alegeri multiple sunt aranjate la întâmplare și nu este vreun șablon anumit pentru asta. Cu toate acestea, testele sunt făcute de oameni, care indirect, le realizează după o anumită logică. În urma unor cercetări, un autor a propus câteva sfaturi prin care putem ghici răspunsurile corecte.

După ce a examinat 100 de teste și 2.456 de întrebări, William Poundstone vine cu câteva recomandări pentru alegerea răspunsurilor la testele cu alegeri multiple, publicate pe businessinsider.com. Desigur, trebuie să te bazezi în primul rând pe cunoștințele pe care le ai, dar dacă te blochezi la una din întrebări ai putea să încerci unul din aceste sfaturi:

#1. Ignoră clișeele formate

Se spune că răspunsurile corecte s-ar afla la mijloc sau că cele care conțin cuvintele „niciodată”, „mereu”, „toate”, „niciunul”, nu ar fi niciodată adevărate. Autorul, în cercetarea sa, a demonstrat însă că, în 52% anume aceste răspunsuri erau corecte.

#2. Uită-te la răspunsurile anterioare

Răspunsurile corecte rar se repetă la câteva întrebări consecutive. Dacă ești blocat la întrebarea Nr. 2, atunci vezi ce ai răspuns la Nr. 1 și încearcă să răspunzi la Nr. 3. În cazul în care la prima întrebare răspunsul a fost A, iar la întrebarea 3 – D, atunci poți elimina din alegeri A și D pentru a răspunde la Nr. 2.

#3. Alege cel mai lung răspuns

Cel mai lung răspuns este, de obicei, cel corect. Autorii întrebărilor nu ar irosi atât de mult timp pe răspunsurile greșite, în schimb la cele corecte vor veni cu detalii exacte.

#4. Elimină răspunsurile incompatibile

Răspunsurile care au o semnificație complet diferită și aberantă trebuie eliminate din start. Creează legături de sens atât cu întrebarea, dar și între variantele de răspuns propuse.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine