Tinerii din Hîncești au ales: „Noi facem parte din Europa”

11081265_721598617938787_175781159280891073_n
Foto:Statele membre ale UE în desenele elevilor de la Hîncești PC: Sergiu Ștefan

Tinerii susțin parcursul european al Republicii Moldova. Asta au demonstrat-o și elevii de la liceul „Orizont” din Sărata Galbenă, Hîncești, care au cunoscut mai multe despre țările europene, în cadrul unui eveniment dedicat Europei.

„Noi facem parte din Europa” – acesta a fost mesajul pe care elevii din Liceul Teoretic „Universum”, Sărata Galbenă, l-au lansat în cadrul unei serii de activităţi dedicate Europei.

Scopul activităţii a fost de a sensibiliza și familiariza copiii și tinerii din Republica Moldova cu privire la instituțiile, misiunea și valorile Uniunii Europene, cât și cu programele europene de mobilitate academică pentru tineri.

Fiecare clasă participantă a ales să reprezinte o ţară din Europa. Clasele a V-a au ales Franţa şi Spania, clasele a VI-a  – Germania și Anglia, fiecare dintre acestea având însărcinarea să facă o scurtă prezentare a ţării alese, prin care să povestească despre cultura, tradiţiile şi obiceiurile acesteia.

Activitatea a continuat cu un joc prin care elevii au format imaginea drapelului Europei. Au participat la această etapă câte 2 – 3 elevi din fiecare clasă. Ei au desenat steluţe pe o foaie, aranjându-le ulterior în cerc și formând imaginea drapelului Europei.

„Datorită acestei activităţi am înţeles mai bine ce reprezintă statele membre ale Uniunii Europene. Am avut posibilitatea să demonstrăm că noi, elevii, cunoaștem câte ceva despre Europa”, a spus Valeria Sănduţă, una dintre participante.

 

Statele membre ale UE în desenele elevilor de la Hâncești PC: Sergiu Ștefan
Statele membre ale UE în desenele elevilor de la Hâncești PC: Sergiu Ștefan
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine