(foto) Tradițiile reînvie pe tricourile stilizate de la Folks

collage2
Foto:PC: #diez

Tinerii pot schimba lumea. Acesta este exemplul băieților de la FOLKS care au decis să ne demonstreze că tradițiile nu se uită, ba mai mult, acestea sunt reînviate cu ajutorul mâinilor dibace.

„FOLKS” este un brand de accesorii și articole vestimentare autohtone, care are drept tematică tradițiile și valorile naționale, combinate cu viața underground și cultura urbană despre care v-am povestit pe la mijlocul lunii decembrie.

Chiar dacă brandul este foarte tânăr, autorii acestuia au decis să participe la Fashion Show din Inimă, lăsând o amprentă plăcută în memorie, colorând și stilizând seara.

FOLKS nu sunt doar haine, FOLKS este o artă

„Pentru noi, FOLKS reprezintă mai mult decât un brand sau o afacere, este un proiect de suflet. El oglindește modul de viață al fiecărui membru din echipa noastră. De aceea, în cadrul acestui proiect noi dăruim ce avem cel mai bun în noi: creativitate, timp, energie, resurse financiare. Toate schițele le discutăm în echipă şi fiecare încearcă să o deseneze în viziunea lui. Cea mai reușită schiță este elaborată de mâna liberă lui Petru Drăgan, el e grafic designer”, ne povestesc băieții din echipă.

IMG_9533

FOLKS este o chestie pentru suflet

Tinerii creatori ne-au mărturisit că ceea ce fac este mai mult decât un brand de haine autohton. „FOLKS este o idee pe care noi vrem să o dezvoltăm într-un curent care să cuprindă toate elementele subculturii urbane și să le promoveze activ în societatea moldovenească. Vrem să reprezentăm cultura urbană în cele mai frumoase culori. Pe lângă haine, planificăm o grămadă de chestii faine, de la clipulețe video până la tururi prin Moldova și evenimente culturale specifice mediului din care venim. Numai să muncim și să ajungem până atunci”, ne-a mărturisit Vlad Mogîldea, unul din membrii echipei.

Chiar dacă aceștia nu sunt designeri vestimentari, băieții ne motivează să purtăm haine colorate, iar sfatul principal primit de la aceștia l-au formulat rapid și ferm: „Purtați culori, numaidecât culori! Începeți să vă colorați viața încă de la garderobă. O haină simplă, colorată și asortată cu gust poate ridica dispoziția și chiar face orașul mai colorat într-o zi ploioasă”.

În pofida faptului că ei sunt încă studenți, băieții afirmă că au beneficiat de o susținere enormă din partea tuturor prietenilor, persoanelor din diferite domenii de activitate care i-au îndrumat și i-au ajutat atunci când au avut nevoie.

Scopul echipei din spatele „FOLKS” este să promoveze folclorul și toate elementele subculturii urbane în rândul tinerilor și în societatea moldovenească în general.

collage1

Din inimă Spring Fashion Weekend a fost o experiență inedită pentru FOLKS

„Mereu căutăm activități și experiențe noi, iar atunci când am fost invitați și încurajați de mentorii noștri să participăm la Fashion Weekend n-am ezitat nicio secundă. Nici nu știam la ce să ne așteptăm în urma acestui eveniment, era absolut inedit pentru experiența noastră. Nici nu ne puteam imagina cum va arăta și cum ne vom putea încadra în acest show”, menționează Petru Drăgan.

Cu toate acestea, Vlad Braga, unul din membrii echipei, a afirmat că show-ul le-a întrecut așteptările și ne-a destăinuit că a meritat toate nopțile nedormite.

„Zdob și Zdub a fost cel mai frumos cadou pentru noi”

„Ei au fost o surpriză din partea organizatorilor show-ului. Ne-am bucurat foarte mult când am aflat că ei au căzut de acord să ne reprezinte hainele la show. Mai mult ne-a bucurat faptul că lor le-au plăcut ideile și conceptele noastre, pentru că noi ne potrivim perfect și suntem foarte bucuroși că i-am întâlnit și că ne vor susține în continuare”, ne-au destăinuit membrii echipei FOLKS.

 

IMG_9540

IMG_9521

IMG_9525

IMG_9538

„ Acum, că am trecut de euforia de după show, ne concentrăm în continuare asupra lucrului, pentru a atinge scopurile noastre și anume, lansarea unui E-shop și producerea articolelor vestimentare”, a declarat Vlad.

Un tricou original de la acești băieți creativi te va costa cam 200-275 de lei, în dependență de tipul lui. Băieții argumentează prețurile prin faptul că au încercat să devieze de la un tricou standard, ci să facă și maiouri și tricouri de tip raglan cu mâneca 3/4. Pentru un hanorac vei scoate din buzunar între 430 și 450 de lei. Mai multe modele sunt expuse pe pagina Folks de pe Facebook.

IMG_9561

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine