Iurie Leancă s-a întâlnit cu Angela Merkel la Berlin

11054355_678769835566527_4815868613850781326_n
Foto:Iurie Leancă a avut o întrevedere cu Angela Merkel.

Fostul Premier al Moldovei, Iurie Leancă, efectuează în aceste zile o vizită în Germania. Acesta a avut la Berlin o întrevedere neformală cu cancelarul Angela Merkel. Potrivit lui Leancă, cei doi au discutat despre viitorul Moldovei și despre proiectul politic pe care acesta urmează să-l lanseze.

Leancă este de părerea că Germania și UE trebuie să continue sprijinul pentru integrarea Europeană a Moldovei în ciuda evoluțiilor incorecte care au avut loc pe scena politică. „Am insistat ca acest sprijin să fie condiționat de reformarea instituțiilor de drept, de realizarea unei anchete reale în legatură cu situația de la BEM și celelalte două bănci. În discuțiile cu oficialii germani am constat că există o anumită nedumerire și dezamăgire în legatură cu ceea ce s-a întâmplat în Republica Moldova după alegerile din 30 noiembrie și, din păcate, se instalează o mare neîncredere față de partidele pro-europene după aceste evoluții negative și după ce votul electoratului pro european nu a fost respectat. Clasa politică din Moldova va trebui să facă eforturi considerabile pentru a nu pierde definitiv încrederea partenerilor externi, iar prima probă care se cere, este o reformare reală a instituțiilor de drept, depolitizarea lor și o luptă reală împotriva corupției”, a declarat deputatul neafiliat pe pagina sa de Facebook.

Pentru ziua de astăzi, 18 martie, Iurie Leancă are planificate un şir de întrevederi la Bruxelles, iar mâine seara acesta va reveni în Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine