Sechestru pe bunurile lui Ilan Shor și ale persoanelor implicate în cazul BEM

cna
Foto:CNA PC: www.realitatea.md

Procurorii anticorupţie au aplicat sechestru pe toate bunurile persoanelor bănuite că ar fi implicate în schemele de la BEM şi Banca Socială.

Anunţul a fost făcut de către şeful Direcţiei urmărire penală a CNA, Bogdan Zumbreanu. Este vorba de bunuri, terenuri, dar şi maşini de lux, inclusiv ale lui Ilan Shor, informează Realitatea.md.

„În cadrul acestor dosare penale a fost aplicat sechestru pe toate bunurile membrilor consiliului băncilor, în măsura în care s-a reuşit identificarea bunurilor care pot fi sechestrate. Este vorba de terenuri, apartamente, dar şi maşini de lux care aparţin persoanelor bănuite, inclusiv ale lui Ilan Shor”, a spus Zumbreanu.

Bogdan Zumbreanu a menţionat că statutul lui Ilan Shor în aceste dosare nu a fost modificat, acesta având în continuare statut de bănuit. „Ilan Shor a colaborat cu organul de urmărire penală şi a dat declaraţii, care urmează să fie verificate amănunţit”, spune şeful Direcţiei urmărire penală a CNA.

Realitatea.md aminteşte că în urma măsurilor speciale de investigaţii şi de urmărire penală, în cazul dosarelor în privinţa BEM şi a Băncii Sociale, astăzi au fost efectuate 8 percheziţii la sediile unor întreprinderi care au beneficiat de credite, inclusiv şi la fondatorii şi directorii întreprinderilor, unde au fost transferate aceste mijloace care au fost obţinute în rezultatul creditării.

La sediul CNA au fost escortate șase persoane, dintre care două au fost reţinute în calitate de complici pentru 72 de ore, fiind bănuite de abuz în serviciu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine