Fii jurnalist pentru o publicație europeană la un eveniment în Germania

pimg_199277_Medien-Global-Media-Forum-Guido-Westerwelle-Noam-Chomsky_A
Foto:O ediție anterioară a Forumului PC: deutschland.de

Revista europeană Orange recrutează 10 jurnaliști pentru a acoperi Forumul Media Global al postului internațional de radio, Deutsche Welle. Tinerii jurnaliști din Moldova sunt încurajați să aplice.

Revista europeană Orange oferă suport tinerilor jurnaliști europeni pentru a explora tărâmul media și principalele subiecte ale actualității. Evenimentul organizat de instituția media germană se va desfășura în perioada 22 – 24 iunie 2015 la Bonn, în Germania.

Revista Orange este o organizație ce are ca scop susținerea comunității tinerilor jurnaliști europeni. Deutsche Welle este un post internațional de radio, care organizează Forumul Media Global. Congresul reunește jurnaliști și profesioniști ai altor domenii, din toată lumea. Tema congresului din acest an este: „Mass-Media și politica externă în era digitală”.

Sarcina principală a celor recrutați este de a scrie articole și de a relata de la eveniment, atât pentru instituțiile media naționale, cât și pentru revista Orange. Participanții din Moldova sunt invitați să aplice în mod special. În timpul Forumului, jurnaliștii recrutați vor avea acces la toate evenimentele, având posibiltatea să intervieveze participanții la Forum.

Sunt deschise aplicări pentru următoarele poziții:

#1. Fotograf – 1

Responsabilități: Fotograful trebuie să facă fotografii în timpul evenimentului, care vor fi ulterior publicate în revista Orange (versiunea online și printată) și pe paginile de Facebook de referință. Fotograful va trebuie să-și editeze fotografiile în programele corespunzătoare pentru a le pregăti pentru publicare.

Poți aplica dacă ai experiență anterioară în acest domeniu și dacă îți poți aduce echipamentul personal pentru aceasta.

Pentru a aplica, trimite CV-ul împreună cu un portofoliu cu fotografii de autor.

#2. Operatori – 2

Responsabilități: Echipa video va trebuie să realizeze între 3 și 5 filmulețe cu cele mai importante momente de la Forum.

Poți aplica dacă ai experiență în acest domeniu și dacă îți poți aduce echipamentul personal pentru aceasta.

Pentru a aplica, trimite CV-ul la care vei atașa câteva video-uri realizate anterior.

#3. Jurnaliști pentru media online și scrisă – 6

Responsabilități: jurnaliștii trebuie să scrie cel puțin câte un articol în timpul evenimentului, care va fi publicat în ediția specială a revistei Orange, dedicată Forumului.

Pentru a aplica, trebuie să sugerezi o idee de articol relaționată cu tema evenimentului: „Mass-Media și politica externă în era digitală”. În 300 de cuvinte trebuie să răspunzi la următoarele întrebări:

# Care este ideea ta?
# Cum este legată de tema conferinței?
# Cum ai să te documentezi?
# Cum plănuiești să iei interviuri?

Pentru a aplica, trimite CV-ul, lucrările scrise și publicate anterior. Limba de lucru va fi engleza.

Beneficii

Costurile de călătorie, cazare și masă sunt acoperite de către organizatori.

Adresa de e-mail la care poți trimite CV-ul și lucrările de referință este aceeași pentru fiecare categorie: applications@orangemagazine.eu. Pentru a te înregistra,completează formularul de participare. Termenul limită: 12 aprilie 2015.

Pentru mai multe detalii, accesați site-ul oficial.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine