Iurie Leancă: Cetățenii Republicii Moldova nu au nevoie de discuții ipotetice

leanca
Foto:Iurie Leancă la emisiunea Nataliei Morari, Interpol PC: captură webtv.md

Iurie Leancă a fost primul invitat al Nataliei Morari în cadrul noii emisiuni de la TV7, INTERPOL. Potrivit blitz-interviului de la sfârșit de emisiune, Iurie Leancă nu a mințit în cadrul acesteia, însă a recunoscut că unele adevăruri nu le-a spus până la capăt, deoarece încă nu este timpul.

Răspunzând la întrebările gazdei emisiunii, Natalia Morari, Iurie Leancă a spus că atunci când el era Prim-ministru, existau două focare de influență, însă nu a oferit nume. Iurie Leancă a declarat că în aceste momente, cetățenii Republicii Moldova nu au nevoie de spălări de rufe în public, ci de soluții gata pentru a fi implementate, deoarece doar discutând și aruncând vina de colo-n-coace, cetățenii își pierd încrederea în conducerea Statului.

De asemenea, pe marginea cazului BEM, Iurie Leancă a reiterat că în Moldova, cetățenii au nevoie de discuții într-o manieră responsabilă, deoarece sunt lucruri importante pentru ei, iar discuțiile ipotetice nu ajută în niciun fel.

Iurie Leancă a mai spus că nu trebuie să ne fie rușine să recunoaștem că nu putem să reformăm Moldova de sine stătător și ar trebui să acceptăm ideea că avem nevoie de ajutor din Occident, deoarece cu ajutorul SUA și UE, Moldova poate ieși din impasul în care se află, cu scandalurile existente și cu corupția în floare.

Iurie Leancă susține că miezul corupției din Moldova este în justiție, iar dacă el ar fi fost Prim-ministru, lupta pentru justiție ar fi fost o mare prioritate. Cadrul legal pe care îl avem acum este suficient de bun ca alții să nu aibă pretenții.

România este un exemplu elocvent, susține ex-Premierul. Acum, încrederea în justiție în România este de peste 60%, însă acest rezultat a putut fi atins doar cu ajutorul din afară. Potrivit lui Iurie Leancă, Guvernul Republicii Moldova trebuie să fie sincer cu partenerii din Vest pentru ca să aibă sorți de izbândă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine