(video) Patru tineri din Chișinău au furat sute de mii de lei din terminale de plăți electronice

foto_31
Foto:PC: Captură video

Patru tineri cu vârstele cuprinse între 26 şi 28 de ani sunt suspectați că furau bani din terminalele de plăţi electronice amplasate în magazine alimentare şi centre comerciale.

Inițiatorul grupării s-a dovedit a fi anterior judecat pentru infracțiuni legate de substanțe narcotice. Suspecții au fost monitorizați şi documentați de către ofițerii de investigații timp de câteva săptămâni.

Conform datelor şi probelor acumulate până în prezent de poliție, persoanele ar fi furat bani din cel puțin 15 terminale de plăți electronice, doar în Capitală. Totodată, poliția deţine informaţii speciale, privind implicarea acestora şi în alte sustrageri de bani din terminale amplasate în raioanele ţării.

Ulterior, de către oamenii legii au fost desfășurate percheziții autorizate la domiciliile suspecților, unde au fost depistate mijloace speciale, unele confecţionate artizanal, care ar fi servit la sustragerea banilor din terminale. De obicei, indivizii intrau în magazin pe timp de zi şi dispăreau de la locul faptei cu un automobil. Suma totală evaluată până în prezent de către reprezentanții firmelor de gestionare a terminalelor se ridică la sute de mii de lei.

De menţionat că, în urma audierilor preliminare ale bănuiţilor, poliţiştii au depistat în subsolul unei case de locuit din sectorul Botanica mai multe carduri, precum şi utilaj special IT. Astfel, gruparea se pregătea să sustragă bani şi din bancomatele băncilor din Capitală. Toate probele care au fost depistate şi ridicate urmează a fi examinate în cadrul unor expertize speciale, în vederea constatării tuturor circumstanțelor cazului.

Pentru asemenea fapte, legislaţia penală în vigoare prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 2 până la 6 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine