(foto) Lasă căruciorul aici. Prima parcare pentru cărucioare din Moldova

11009137_823691367711414_2595022525192709514_n
Foto:Prima parcare de cărucioare pentru copii din Moldova

În Chișinău există o multitudine de parcări pentru mașini, în ultimul timp și pentru biciclete, dar nu și pentru cărucioare. Astfel, mămicile sunt nevoite să-și ia odraslele în brațe sau să lase cărucioarele în plină stradă, dacă au nevoie să intre într-o farmacie sau magazin. Pentru că această situație creează incomodități, un magazin de jocuri educative din Chișinău a amenajat prima pistă de parcare pentru cărucioare.

Deoarece cumpărătorii de bază a unui magazin de jocuri educative sunt părinții cu copii mici, proprietarii au decis să le vină în întâmpinare clienților și să amenajeze un loc specializat de parcare, pentru vehiculele cu patru roți – cărucioarele.

 

Prima parcare de cărucioare din Chișinău
Prima parcare de cărucioare din Chișinău

Igor Hâncu, proprietarul magazinului, prin acestă parcare dorește să stimuleze părinții să se plimbe tot mai mult cu copii săi. „ Ne-am gândit și la siguranța cărucioarelor lăsate în parcare. Astfel, fiecare pistă va fi dotată cu un sistem antifurt, pentru ca părinții să stea liniștiți în magazin. La intrare vor primi o cheie, cu ajutorul căreia vor putea închide/deschide lacătul și vor continua aventura prin oraș. Acum pregătim parcare și pentru biciclete, iar vizitatorii care vor veni cu mijloacele de transport sus menționate, vor primi 10% reducere la jocurile educative”, a menționat proprietarul magazinului.

 

Parcare a fost deja testată de o tânără mămică
Parcarea a fost deja testată de o tânără mămică

La momentul actual, sunt amenajate doar cinci locuri de parcare și încă trei sunt în elaborare. Chiar dacă este o inițiativă tânără, o mămică a avut posibilitatea să o testeze. „Prima beneficiară a fost foarte încântată. I-a plăcut atât de mult, încât a promis că își va aduce toate prietenele cu cărucioarele aici”, ne-a relatat Igor Hâncu.

Este o inițiativă lăudabilă, care va motiva nu doar alte magazine să creeze parcări specializate, dar și primăria să se implice în modernizarea și crearea unui oraș frumos, funcțional și european.

 

df
Loc specializat de parcare
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine