Ce se întâmplă dacă renunți la alcool timp de o lună?

pahare_noroc
Foto:Cum acționează lipsa alcoolului PC: sanatate.bzi.ro

Persoanele care renunță la alcool timp de o lună au mai multe șanse de a reduce nivelul colesterolului, de a scăpa de kilogramele în plus, de a-și îmbunătăți calitatea somnului și astfel, îi oferă și ficatului șansa de a se recupera după anumite excese.

Jurnalistul Andy Coghlan, de la publicația „New Scientist”, la inițiativa căruia a fost realizată cercetarea, i-a convins pe nouă dintre colegii săi – care s-au descris ca fiind consumatori de alcool „normali” – să renunțe la a mai bea, în timp ce alți patru colegi au fost de acord să continue să bea în mod controlat, informează foodstory.ro.

În medie, voluntarii care nu au consumat alcool aproximativ cinci săptămâni au slăbit cu circa un kilogram și jumătate, iar nivelul colesterolului s-a redus cu 5 procente. De asemenea, nivelul glucozei din sânge a scăzut cu aproape o pătrime, indicând astfel o condiție fizică mai bună.

Tuturor participanților li s-au făcut teste de sânge la începutul și la finalul perioadei în care au participat la acest studiu. Medicii de la Royal Free Hospital din Londra au constatat, în urma testelor hepatice care măsoară nivelul de grăsimi, că acesta a scăzut cu 15 procente, ceea ce înseamnă că ficatul și-a ameliorat activitatea. În plus, voluntarii au dormit mai bine și au fost mai activi la locul de muncă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine